Hirdetés
Hirdetés

Először lesz 2 Michelin-csillagos (társ)tulajdonosa magyar étteremnek: Jön a Pasztell!

2019. november 12.
Nyáron adtunk hírt a Bajcsy-Zsilinszky úti Tama Étterem megújulásáról. Ismerve a közelebbi infókat, ma már úgy fogalmaznánk, hogy egy új étterem nyílik a Tama helyén. November 29-én hivatalosan is megnyit a Pasztell.
Hirdetés

Idén egymás után több gourmet-étterem tulajdonos is a kizárólag esti nyitvatartás mellett döntött. Eddig viszonylag kevesen szavaztak ezen működési forma mellett: a Costes, a Babel, a Baraka és a Salon már évek óta így tart nyitva, az Onyx pedig részben, a hét néhány napján. 2019-ben több étterem is kizárólag esti nyitvatartás mellett döntött, gondoljunk csak a Babérliget Könyvesbolttal együtt működtetett fine dining étteremre, a Laurelre; a Tóth Szilárd séfhez és a volt Innio-csapathoz köthető Saltra, de Gerendai Károly következő étterme – Rácz Jenő konyhafőnökségével – is csak az esti sávban lesz nyitva.

A volt Tama tehát elengedi az üzleti ebéd menüzést, az eddiginél is szűkebb étlappal és még tovább tökéletesített fogásokkal gondolta magát újra. A kis butikétterem továbbá látványosan emel a nívón, pedig nem mintha eddig a fapados jelzővel lett volna illethető. A catering szektorból ismert Hegyi Attila viszont tovább emel a téten: a továbbiakban társtulajdonosként együtt üzemelteti az éttermet Nicola Portinarival.

Hirdetés

Az olasz séf és étteremtulajdonos hazájában cukrász fivérével együtt családi vállalkozásként működteti két Michelin-csillagos éttermét, a La Pecát az észak-olaszországi Veneto tartományban (kíváncsiknak, íme a La Peca).

Kijelenthető, hogy

komoly szakmai bizalomról tesz tanúbizonyságot a közös projekt.

Az üzlethelyiség teljes átalakításon ment át az elmúlt hónapokban, és olyannyira új koncepcióval és arculatváltással jelentkezik újra, hogy ezzel a lendülettel új nevet is kapott az étterem. A konyhafőnök személye azonban nem változott, Erdei Jánost találjuk továbbra is a séfposzton, aki magyar-olasz fúziós konyhával viszi tovább az éttermet, egyértelműen a magyar ételek irányába billentve a mérleget. Ő a hírek szerint az elmúlt fél évben többcsillagos külföldi éttermekben edzette tovább magát, és bizonyára új kihívást jelent majd neki az új felállás is, miszerint az egyik tulajdonos egy nemzetközi szinten is elismert, kétcsillagos éttermet vezető séf.

Budapest legújabb fine dining éttermébe több kóstolótippet kaptunk: az egyszerű(nek tűnő) paprikás krumpli, a paradicsomos spagetti, a vadas és a Gundel-palacsinta máris a Pasztell büszkeségeit jelentik.

Pasztell

Tervezett nyitás: 2019. november 29-e, péntek 18:00
Tervezett nyitvatartás: K-Szo 18:00-23:00
Az étterem címe: Budapest 1051, Bajcsy-Zsilinszky út 22.

Olvasta már Hegyi Attilával, a Pasztell tulajdonosával készített interjúnkat?

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram