Hirdetés
Hirdetés

Először főzhet magyar séf az Oscar-gálán!

SZERZŐ: DiningGuide
2022. február 24.
Az idei Oscar-díjra jelölt filmek között egy magyar alkotás sem versenyzik, egy kis büszkeségünk azonban nekünk is adatik, ha minden a tervek szerint halad. A budapesti Spago séfje, Szántó István személyében elsőként hívtak meg magyar séfet az Oscar-gála szakácscsapatába.
Hirdetés

Wolfgang Puck, a budapesti Spago étterem tulajdonosa tegnap ismét Budapestre érkezett. Az osztrák származású, fiatalkora óta az Egyesült Államokban élő, ragyogó karriert befutott séfet az Oscar-gálák és a sztárok séfjeként is emlegetik, ugyanis évtizedek óta az ő irányítása alatt zajlik a filmátadó gála étkeztetése. Éttermeit világszerte szívesen választják a filmes és zenei élet csillagai, híre 40 évvel ezelőtt a Beverly Hills-i Spago étterem megnyitásával kelt szárnyra, és évtizedek óta az Egyesült Államok egyik legismertebb séfcelebritása (habár ő maga ki nem állhatja ezt a megnevezést).

A jelenleg is Budapesten tartózkodó Tetsu Yahagi séf és Wolfgang Puck / Fotó: Matilde Palace

Jelenleg is folyik a közös munka Szántó Istvánnal, a Matild Palace-ban működő Spago séfjével, akit Wolfgang Puck készít fel az Oscar-gálás főzésre. A Wolfgang Puck-cégcsoport séfjei a világ több pontjáról érkeznek Los Angelesbe, és ha a beutaztatással sem lesz semmi probléma (ami az amerikai határon előfordulhat), Szántó István lesz az első magyar szakács a világhírű rendezvényen.

Szántó István, a Spago séfje

Mindeközben a Wolfgang Puck-étteremcsoport nemzetközi szakmai csapata gyűlt össze Budapesten, előkészületben van a Matild Café & Cabaret májusi megnyitása, jelenleg dolgozzák ki a nagy múltú kávéház étel- és itallapját. A 1901-ben nyílt legendás Belvárosi Kávéház születik ezzel újjá a kétszintes, pazar kialakítású helyiségben Budapest kávéházi történelmének méltó folytatásaként.

A 94. Oscar-gálára március 27-én kerül sor Los Angelesben, a Hollywood Boulevard-on, (magyar idő szerint március 28-án). A Dolby Theatre-ben megrendezett díjátadó nagy ünnepségnek ígérkezik, ugyanis idén visszatérnek a járvány előtt megszokott ceremóniához, a pandémia miatt több elemében módosított tavalyi gála után. A gálát három komika celebrálja, Amy Schumer, Regina Hall és Wanda Skyes.

Ha minden ideálisan alakul, az Oscar-gálán idén autentikus magyar fogást is kóstolhat a filmvilág színe-java.

Hanarosan exkluzív interjúval jelentkezünk Wolfgang Puck-kal!

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram