Hirdetés
Hirdetés

Elmondjuk, mi a különbség a Coke Zero és a Light Cola között?

SZERZŐ: Lami Juli
2017. augusztus 1.
Igen, elmondjuk. Sőt, azt is, a kérdés majdhogynem lényegtelen, mert Coke Zero nincs többé. De a cikk végére kiderül, hogy ez sem teljesen igaz.
Hirdetés

Szóval kezdjük az elején. A HuffingtonPost utánanézett, mi a helyzet az összetevők körül, és a következőre jutott. Ha megnézzük mindhárom cukormentes Coca Cola összetevőit (azért három, mert közben a cég kivitte a piacról a Coke Zerót és behozta az újdonságot, a Coke Zero Sugart), láthatjuk, hogy alig-alig van közöttük eltérés, sőt, a Zero és a Zero Sugar változatnak pontosan ugyanazok az összetevői, nincs különbség.

A Light Colából pedig hiányzik két összetevő, ami a másik kettőben megvan, ez az Aceszulfám-Kálium, valamint a Kálium-Citrát. Előbbi egy kalóriamentes édesítőszer, utóbbi pedig egy közkedvelt adalékanyag az üdítőkben. A tápanyagtartalomban sincs eltérés, a fogyasztók nagy része azonban esküszik, hogy meg tudja különböztetni a két ízt. A HuffPost csinált is egy tesztet 2012-ben, ekkor a kóstolók csupán 54 százaléka találta el, melyik melyik.

Hirdetés

A Coca Cola szerint a Coke Zero Sugar az a cukormentes Cola, amely ezidáig a leginkább megközelítette az eredeti Coca Cola ízt. És hogy ez azonos összetevők mellett hogyan sikerülhet? Például az arányok megváltoztatásával, hiszen Nátriumból harmadannyi van az új változatban.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram