Ezt azonnal meg is magyaráznánk, de kezdjük az elején. A High Note Skybart a Hercegprímás utcai Aria Hotel hetedik emeletén találjuk, és nem kell ahhoz szállóvendégnek lennünk, hogy felliftezzünk a bárba, ahol a pazar körpanorámán túl a város egyik legjobb koktélbárját találjuk, remek barfoodokkal. A The Reading Monkey-sorozat első hat alkalmával olyan közéleti írók voltak az olvasó majom estek meghívottjai, mint Kepes András, Csányi Vilmos vagy Szentesi Éva, tehát viszonylag széles volt a merítés. Az író-olvasó találkozókat mindig dedikált koktélajánlat kíséri – mégse felejtsük el, hogy nem egy álmos könyvtári helyiségben vagyunk, hanem egy menő skybarban.
Jövő hét kedden viszont első alkalommal gasztronómia a téma, amit ezennel ajánlunk is olvasóink figyelmébe. Különös tekintettel arra, hogy a múlt héten nyitott újra – felfrissülve, átalakítva, új nevet viselve – a hotel aljában található étterem, a Liszt, amelynek a séfje, Kövér Gergely az est egyik meghívottja. Rajta kívül a nemrég a Laurel Étteremben pastry-chefként elhelyezkedett Ötvös Zsuzsanna cukrász és Wossala Rozina (Bestia, Kishusom) lesznek a beszélgetőpartnerei az est házigazdájának Galambos Péternek.
A felvetett kérdések egy foodie számára talán nem egetrengetőek, de kiindulásnak nem rossz, és egy jó hangulatú este sülhet ki belőle: Bárkiből válhat szakács? Michelin-csillag vagy örömkonyha? Mi jelenti a sikert?
Gasztroforradalomról sallangmentesen / The Reading Monkey #7
Időpont: 2019. június 4-e, kedd 19:00
Helyszín: High Note Skybar, V. Budapest, Hercegprímás u. 5.
A belépés 2500 Ft és előzetes regisztrációhoz kötött. A belépődíj üdvözlőfalatokat is tartalmaz.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.