Hirdetés
Hirdetés

Elismert pékségek megmaradt kenyereinek segítségével főznek sört Milánóban

SZERZŐ: diningguide
2020. október 14.
Ibrida, vagyis hibrid néven fut a Politecnico di Milano diákjainak söre, ami legalább annyira menő, mint amennyire tudatos.
Hirdetés

Ilyen az, amikor a szorgalmas és tehetséges fiatalok tudományos munkája nem marad az iskola falai között, hanem pályáznak és mások is meglátják a fantáziát a projektben. Az első kenyérrel készült Ibrida-t az egyik kedvelt milánói mikrosörfőzde segítségével főzték, a Birrificio La Ribalta fogadta be a srácok ötletét. Egy startupper találkozón aztán Davide Longoni, a régió híres pékmestere beszélt a fiatalokkal és hamar el is indult a közös munka. Megszületett az Ibrida x Chiaravalle, ami már Longoni megmaradt rozskenyereivel készült.

Fotó: Ibrida

A Politecnico di Milano diákjainak fejlesztése nem teljesen saját, hiszen hallottunk már belga és angol példákról is, de Olaszországban még senki sem főzött sört megmaradt kenyerek segítsével, ráadásul nem mezítlábas, ipari veknikről van szó, hanem a város legjobb kézműves pékműhelyeinek kovászos kenyereiről. Davide Longoni után több remek pékség csatlakozott a formabontó sörfőzéshez.

Fotó: Ibrida
De hogy készülhet száraz kenyérből sör? A maláta 30%-át helyettesítik a száraz kenyérrel.

Nagyon fontos a kenyerek minősége és persze a fajtája is: rozskenyérből például egészen más sör készülhet, mint egy sima fehér pékáruból.

Fotó: Ibrida

Az Ibrida projekt egyelőre Észak-Olaszország legnagyobb városára korlátozódik, de a fiatalok szeretnék az egész országra kiterjeszteni. Mit is jelentene ez? Összefognák és összekötnék a sörfőzdéket a legjobb pékségekkel és klassz nullkilométeres újrahasznosítási láncot generálnának. Ez tényleg folyékony kenyér!

Forrás: 1

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram