Hirdetés
Hirdetés

Elena Arzak kalauza: 5 laza és megfizethető étterem San Sebastiánban

SZERZŐ: DiningGuide
2018. szeptember 21.
Elena szerint a világ. Na jó, nem a világ, hanem "csak" San Sebastián, ami egy külön kis univerzum a gasztronómia világában. Elena Arzakot nyilván nem kell bemutatnunk, de azt kimondottan jó néven vesszük, hogy ő viszont nemrég a The Guardian hasábjain mutatta be "felségterületét", és azt, hogy mit érdemes enni San Sebastiánban.
Hirdetés

Nem csak a kilátás miatt: Restaurant Bokado

A Bokadóból pazar kilátás nyílik az Európa legszebb tengerpartjai között számon tartott Kagyló-öbölre (Bahía de la Concha). Nagyszerű ebédelőhely, a nyári degusztációs menü fejenként 47 euróba kerül (és ezzel le is tudtuk a legdrágább ajánlott helyet). Az árban benne foglaltatik a világhírű ibériai sonka, languszta és bonito hal is. A Bokado tulajdonosainak van egy másik nagyon jó helyük is a San Telmo múzeumban, és saját bevallásuk szerint ők a miniatűr konyha úttörői. Ha erre járnánk, a múzeum ételbárjában többek között tintahal-krokettet, ropogós polipot és steaknyársat kínálnak néhány euróért.

Fotó: www.bokadosantelmo.com

Újdonság Aduriztól: Topa Sukaldería

www.topasukalderia.com

A Topa egészen új résztvevő a városban. A kétcsillagos Mugaritz díjnyertes séfje, Andoni Luis Aduriz nyitotta ezt a baszk-dél-amerikai éttermet a város Gros negyedében. Maga a dizájn is megér egy estét: a modern, indusztriális tér a sok-sok fától, a csiszolt betontól és művészi graffititől lesz igazán egyedi. A konyhai koncepció lényege, hogy felfedezze az utat a baszk és a dél-amerikai konyha között. A kínálatban tonhal ceviche, perui causa rákkal, valamint equadori csokoládés quesadilla is szerepel... és szinte minden 20 euró alatt kapható.

Sör, pintxo: Bar Antonio

Fotó: www.antoniobar.com

Az Antonio igazi klasszikus. Humberto Segura és csapata legnagyobb erénye az, hogy csak és kizárólag a legfrissebb alapanyagokat használják. És igaz, hogy van néhány asztal a pincében, de igazából minden vendég a földszinti bárban szeret álldogálni, és a ház specialitását fogyasztani, azaz a házilag pácolt szardellát (19 euró), némi sör kíséretében. Az étteremben a forró pintxo kínálat is figyelemre méltó.

Fotó: www.antoniobar.com

Elena kedvence: Bar Ganbara

www.ganbarajatetxea.com

Elena Arzak kedvenc bárja, amely családi vállalkozásként üzemel a Parte Vieja negyedben, és csakis helyi és szezonális alapanyagokat használ. A bár egyébként a helyiek egyik legnagyobb kedvence, mind a pintxo, mind az a la carte kínálat fantasztikus. Arzak személyes kedvence a rák tartlet (tartaleta de txangurro, 3 euró).  A bárban kiváló bor és cava kínálat is elérhető.

www.ganbarajatetxea.com

Lazuló fine dining koncepció: Xarma

www.xarmacook.com

Xarma 2.0-nak is hívhatnánk a helyet, hiszen korábban az Antiguo-Igeldo negyedben foglalt helyet, most már viszont a Gros-ban található. A költözéssel a tuladonosok, Aizpea Oihaneder és Xabier Diez megtartották a nevet, de kicsit feldobták a stílust és a koncepciót néhány újdonsággal. Az egykori fine dining étterem most sokkal inkább egy laza találkozóhely, nyitott konyhával és elképesztő pintxókkal. A degusztációs menü mindössze 45 euró, amely tőkehallal indul, és földimogyorós karamell-mousse-szal végződik.

www.xarmacook.com

Cikkünk forrása.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram