Hirdetés
Hirdetés

Eldőlt a Nudli Tésztakantin sorsa: Molnár Márk, a Costes-csoport executive séfje ázsiai bisztró és bár koncepciót álmodott a helyére

2022. szeptember 27.
A másfél éve nyitott Nudli étterem a korábbi hírekkel ellentétben nem csupán nyári szünetre ment, hanem teljes koncepcióváltást valósítanak meg a helyén.
Hirdetés

A Costes Izakaya néven újranyitó bisztróval és bárral hamarosan az Október 6. utca 8-as szám alatt ismerkedhet a nagyközönség.

Kérdésünkre a Costes-csoport vezetői megerősítették a hírt, hogy a Jókuti András gasztroblogger nevéhez és elgondolásához köthető közös vállalkozásuk a Nudli Tésztakantin végleg bezár. A 2020 decemberében Budapest belvárosában nyitott tésztaétterem a házias magyar tésztafélék felemelését tűzte ki célul.

Hirdetés

Ma már számos helyen ehetünk igazi jó olasz pastát – és számtalan helyen vacak magyar tésztát. A Nudli a túrós csuszától a bárányos rakott tésztán át a mákos krumplinudliig írta le az ívet, de úgy tűnik, a pozitív szakmai visszajelzések ellenére az önkiszolgáló tésztabár koncepcióval nem sikerült elegendő vendéget becsalogatni a belvárosi turistanegyedben.

A vendéglátás jelenlegi helyzetében végül másfél év alatt sem futotta be a neki szánt pályát a Nudli, ezért a többségi tulajdonos, Gerendai Károly úgy döntött, hogy a további veszteségek elkerülése érdekében teljesen átalakítják a belvárosi üzlethelyiséget. A Costes Group szakmai vezetője, a külföldről húsz év után hazatért Molnár Márk a hazai gasztroszakma igazi nehézsúlyúja.

Amellett, hogy a Michelin-csillagos Costes Downtown élén executive séf, a nyári szezonban az irányítása alá tartozott a Costes Beach Club és a szintén a Lupa-tónál található rendezvényház, valamint a Costes Szigliget vendéglátása is.

Molnár Márk Vietnámban

A világot bejárt szakember több kontinens számos konyhai stílusának megismerése után hosszabb időre végül Ázsiában telepedett le, és ott is alapított családot. Az ázsiai, azon belül a vietnámi és japán konyha iránt a legnagyobb rajongással viseltet, jóllehet több kontinensen élt és dolgozott. Az ázsiai konyha és éttermi kultúra iránti rajongását nemsokára tehát Budapesten is kiélheti, hiszen elsősorban az ő elképzelései fognak testet ölteni Budapest legújabb izakayájában. További részletek hamarosan.

Ismerje meg közelebbről is Molnár Márkot korábbi interjúnkból!

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram