Ma már nem kapjuk fel a fejünket arra, ha kézműves édességeket készítő, lelkes vállalkozásról hallunk. Arra viszont már igen, ha ez a vállalkozás már 16 éve működik sikerrel, és képes a megújulásra, sőt. A Lyan csokikreatívjai fáradhatatlanok, egymás után mutatják be fantáziadús desszertkülönlegességeiket: készül náluk marcipánból zserbó, aranyporos csokoládétömb, bejgli hatású marcipánrolád, "ehető alkoholok", ötletből nincs hiány.
A külcsín nem megy a belbecs rovására: nagy hangsúlyt fektetnek az alapanyagokra. A perui kakaóbab és a prémium belga csokoládé alap, a levendula, gyömbér, chili és wasabi is bevált munkatársak a műhelyben, de a barack, szilva, körte, alma és meggy például már furmányos módon is megjelenhet egy Lyan-édességben. Ezekből a gyümölcsökből készült pálinkákkal is dolgoznak ugyanis, a pálinkakockák - és golyók most a vevők nagy kedvencei.
Az alkoholtartalmuk megmarad a készítés során, ezért nem árt óvatosnak lenni velük, hiszen a cukros környezetben még hatékonyabb a felszívódásuk. Persze nem is kilószámra kell enni a gourmet csemegéket, érdemes sokfélét kóstolni belőlük. A pálinkás-sárgabarackos marcipántekercset és a belga kakaóporba hempergetett asztalt szilvás-marcipános trüffelgolyókat például vétek kihagyni. A hétvégi 10. Street Food Show-n lesz lehetőség.