Hirdetés
Hirdetés

Egyetlen hamburgerből “hentessé”: Vegetariánus pálfordulás

SZERZŐ: DiningGuide
2019. november 15.
Hallottunk már kiugrott katolikus papokról, akik azóta sokgyerekes apák lettek. Vérmes üzletasszonyról, akiből jámbor apáca lett. De olyan megrögzött vegetariánusról még nem, aki nemcsak áttért a húsevésre egyetlen hamburger miatt, hanem egyenesen hentesüzletet és sertéstelepet nyitott.
Hirdetés

Pedig ez történt. Tammi Jonas Ausztrália délnyugati csücskében, Victoriában él. Élete érdekes fordulatot vett, amikor a régóta vegaként élő kismama a harmadik gyermekével várandósan megkívánt egy hamburgert. A hosszú, húsmentes évek után. Egyszer. 

Jelenleg profi hentes, akinek sertéstelepe van.

Jonas 49 évéből 30 hús nélkül telt. 19 évesen tért át a vegetariánus életmódra, miután elolvasta egy ausztrál gondolkodó, Peter Singer témába vágó könyvét arról, hogyan bánnik az ember az állatokkal, amiket azután megeszik.

Forrás: www.tammijonas.com

Jonas két terhessége alatt minden rendben ment, azonban harmadjára az erős vashiány tüneteit mutatta. Miután a gyógyszerek nem segítettek, arra gondolt, hogy eszik egy hamburgert, azzal megoldva a problémát. Onnantól hetente egyszer marha- vagy bárányhúst fogyasztott. Rendben lévőnek találta saját helyét a táplálékláncban, és valójában az sem zavarta igazán, hogy az állatokat le kell ölni azért, hogy hús kerüljön az asztalra. A nagyüzemi állattartás ellen voltak erős kifogásai, főképp ebből az okból vált vegetariánussá. Egyébként volt személyes tapasztalata is: vidéken nőtt fel, egy tehenészet volt az otthona. És ha valaki ilyen közel élt egykor a földhöz, azt nem feledheti. 

Forrás: www.tammijonas.com

Hosszas tervezgetés után férjével, Stuarttal úgy döntöttek, hogy létesítenek egy kisebb sertéstelepet, és a maguk módján hozzájárulnak, hogy élhető helyet hozzanak létre az állataik számára. Hogy miért épp a sertésekkel kezdték? Mert úgy látták, hogy azok sorsa a legmostohább.

Azt szeretnék, hogy az ő állataik – amíg élnek – ne tapasztaljanak félelmet és fájdalmat. 

Jonaséknak fontos, hogy úgy érezzék, valami jót csinálnak. Továbbra is megért mindenkit, aki vegetariánus, de azt gondolja, hogy az övéikhez hasonló gazdaságok léte teljesen normális, és segíthet egyfajta egyensúly fenntartásában. Bízik abban, hogy a vega barátai elfogadják a döntését és új életmódját. Szerinte teljesen rendben van, ha valaki nem eszik húst, de azzal már nem ért egyet, ha a vegák támadják a hozzá hasonlóan fenntartható és etikus állattartásra törekvő gazdákat. 

Forrás: www.tammijonas.com
Úgy gondolja, hogy az ő módszere természetesebb és egészségesebb, mint teljesen elutasítani az állati eredetű táplálékot, és vegán burgeren élni. 

Kis szórakozás gyanánt ajánljuk!

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram