Hirdetés
Hirdetés

Egy volt fémgyárban pop-upol a világ legjobb étterme, a Noma

SZERZŐ: DiningGuide
2022. április 21.
A helyszín egy volt fémgyár Brooklyn egykori ipari célokat szolgált Dumbo negyedében, ak
Hirdetés

A világ legjobbja ismét egy pop-up étteremmel viszi hírét a kortárs gasztronómiai avantgárdnak: a Noma öt estén át 50 vendégnek mutat fricskát Koppenhágából a világ egyik gasztrometropoliszában, New Yorkban.

A világ legjobb éttermeit listázó The World's 50 Best Restaurants élén jelenleg is a Noma áll. A Nomától pedig nem áll távol a pop-up éttermek gondolata. Volt már, hogy a mexikói Tulumban mutatták meg magukat, a pandémia alatt pedig hamburgerezőt nyitottak az étterem helyett, igazodva a Covid diktált normákhoz elvitelre vagy kint, a szabadban elfogyasztva az umamira specializált burgereket.

A tulumi Noma pop-up tervrajza

A Noma Tulum egyik gyűjtése

Májusban Brooklynban vehet részt néhány száz szerencsés a Noma-élményben: május 16. és 20. között lesz elérhető a New York-ba exportált Noma.

A Bridge Street 26-os szám egy egykori ipari körzetben fellelhető volt fémmegmunkáló gyár, vagyis az a közeg, ami megannyi New York-i művésznek adott már ihletet. A hírek szerint a helyszínt úgy formálják át, hogy a Noma koppenhágai székhelyére hasonlítson, európai bukéval, sok-sok zölddel és skandináv minimalizmussal New York gyomrában.

René Redzepi és csapata egy degusztációs menü keretében nyújt majd betekintést a leghíresebb Noma-fogásokba, többek között vadon fogott halból, helyi vadakból és a természetben gyűjtött növényekből. A Noma New York-ban is hű marad alapfilozófiájához, a kizárólag helyi alapanyagokból való beszerzéshez, ezért a metropolisz egyik piacáról, a Union Square Greenmarketről és a Long Island City-i Regalis Foods-tól tervezi a bevásárlást.

Hirdetés

A vacsorahelyekért nyilvánvalóan harcot kell vívni, a nem túl romantikus feltételek része pedig, hogy kizárólag American Express bankkártya-tulajdonosok pályázhatnak a helyekre. Azon belül is a Global Dining Access program részesei, akik kizárólag a Resy rendszerén keresztül foglalhatnak. A Resyt két évvel ezelőtt felvárásolta az American Express a Global Dining Access-szolgáltatással egyetemben.

Forrás

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram