Minden szerénység nélkül csatlakozunk Fleminghez és Newtonhoz, mert a véletlen közrejátszik a felfedezésünkben. Éppen egy új vietnami éttermet indultunk kipróbálni, mikor is a körút-Szondi sarokhoz érve, felfigyelünk egy megállító táblára, amin pár büfés kínai kaja képe és még jó pár ramen fotója díszelgett.
Simán továbbmentünk volna, mivel divat lett a kínai büfékben kínai stílusú tésztaleveseket árulni, viszont akkor észrevettük a gőzgombóc fényképét. Na, azzal már nem annyira szokásos bíbelődni, szóval inkább közelebb léptünk az étterem ajtajához, hogy bekukkantsunk. Az elcsépelt melegentartó pultos felállás helyett egy viszonylag elegáns (nem costesi minőségében természetesen, hanem a saját kategóriájához mérve) éttermet láttunj, szóval a biztonság kedvéért az ajtó melletti táblán is csekkoltuk a tucat büfés menük fotóit. Be kellett, hogy lépjünk. Ez jó pár hónappal ezelőtt történt.
Azóta már négyszer mentünk vissza, nagyobb társaságot magunkkal cibálva, hogy biztosan jól értjük-e: új, autentikus, finom, tökéletes ár-érték arányú kínai étterem nyílt Budapest belvárosában. Nos, igen. De egy percet azért még rugóznánk a dizájnon. Ugyan a büfé „árudában” vásárolt képeket már lecserélték saját, jobban funkcionáló fotókra, kívülről, első ránézésre még mindig büfének néz ki a Fu mester. Talán a tipográfia is ludas lehet. Ugyanakkor a stílusosabb belső (ál-terméskő berakású falak, elegáns dizájnú, műbőr székek, selymes világítás) inkább azt sejteti, hogy egy menő bisztróban járunk.
Nyár óta az étlapon is változtattak, de a lényeg maradt. Az étlap szerencsére nem kilométer hosszúságú, egyszerű választani: előételek, ramenek, gőzgombócok, különböző fehérjéket tartalmazó ismertebb és pár különlegesebb főétel, rizsek, tészták és desszertek. Délben ebédmenüt is adnak: ramen plusz gőzgombóc.


Fura, nem önazonos környezetben, de egészen kiváló tajvani fogásokat kóstolhatunk a Fu Mesterben, ráadásul mindezt elég barátságos áron. Mintha a 15 évvel ezelőtti Momotaróban ettünk volna. Ez pedig jót jelent.