Hirdetés
Hirdetés

Egy torta Őfelségének: „Fogd meg a söröm!"

SZERZŐ: DiningGuide
2021. június 13.
II. Erzsébet ismét ráerősített a róla kialakult képre: a 95 esztendős brit királynő szablyával szelte meg a neki szánt tortát.
Hirdetés

II. Erzsébet a leghosszabb ideje trónon lévő nő a világon. Immár 69 éve Nagy-Britannia és Észak-Írország, mintegy 15 nemzetközösségi királyság uralkodónője, valamint az anglikán egyház feje. 95 esztendősen is olyan erőnléttel bír, amit évtizedekkel fiatalabb hölgyek is megirigyelhetnének, hajlott korára viszont egyre apróbbnak tűnik a királynő termete, többek között ezért is okozott általános derültséget a méretes díszszablyával a kezében egy cornwalli eseményen, kés helyett ugyanis karddal szelte meg a számára készített, eprekkel körülrakott szögletes tortát.

A mellette álló Kamilla hercegné (Károly herceg felesége) és II. Erzsébet menye, Katalin hercegné arcán a diplomáciai mosoly mellett az aggodalom jelei is jól láthatók a felvételek tanúsága szerint, az utolsó mozdulatoknál Kamilla inkább be is segített neki. A kis intermezzo azonban még eggyel több publikus megjelenéssel építi tovább a „halhatatlan" királynő imidzsét. Mára a királynő korából és életerejéből ugyanis mém lett, emlékezetes az Amerikai Egyesült Államok elnökei és a Szovjetunió-Oroszország vezetőivel való összevetés vagy a koronavírus mémek.

Hirdetés

Az idén elhunyt Fülöp herceggel 1997-ben ülték aranylakodalmukat, trónlásának 70. évfordulója pedig 2022. február 6-a jön el. Jövőre a királynő regnálásának platina jubileumát ünneplik Nagy-Britanniában, melynek keretében országszerte nagyszabású rendezvénysorozaton fogják köszönteni az uralkodót.

II. Erzsébet a G7 csúcstalálkozóra utazott a héten Cornwallba. Íme, a videó a királyi család saját YouTube-csatornájáról, melyet 1,25 milió ember követ.

Az angol privát klubok világáról Schiffer Miklós stílusszakértő mesélt:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram