Hirdetés
Hirdetés

Reakció a jelen állapotokra egy menő belvárosi főzelékestől

SZERZŐ: DiningGuide
2020. március 13.
Nem könnyű feladat most bármi olyat írni, mondani, ami pozitív értelemben hozzátesz a jelen helyzethez, hiszen generációknak nem kellett átélniük hasonlót, emiatt mintánk sincsen rá. Ezért tesszük közzé most a remek főzelékeiről ismert étterem, a Nagymező utcai Hokedli posztját, egyúttal szeretnénk több hazai étterem, cukrászda hozzáállását kommunikálni ezekben az időben, ők hogyan gondolkodnak erről a szituációról?
Hirdetés

Az étterem közösségi platformon nyilvánosságra hozott nyilatkoza eredetileg itt elérhető:

Kedves Vendégeink!

Tekintve, hogy a NÉBIH semmilyen információval nem látta el a vendéglátó egységeket, hogy hogy járjanak el a koronavírus kapcsán, felkértük Soós Zsuzsannát (aki népegészségügyi ellenőr, élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnök), hogy írjon nekünk pandémiás tervet. A pandémiás terv alapján alkalmazottaink külön oktatást kaptak, mert nagyon fontos számunkra, hogy a lehető legszakszerűbben, és elővigyazotossággal készítsük el ételeiteket a Hokedliben.

A tervezet az NNK pontjai alapján már a mai naptól bevezetésre került éttermünkben, viszont lenne pár kérésünk, amivel tudnátok segíteni a munkánkat.

  • Ha lehetséges, helyi fogyasztás helyett elvitelre kérjétek az ebédeteket. Így minimalizáljuk (sajnos) azt a kontaktot, ami a pultosunk és köztetek megtörténik.
  • Készpénzes fizetés helyett bankkártya-terminálunk segítségével inkább a bankkártyás fizetést válasszátok, ha megoldható. Sajnos, nagyon sok kórokozó van a készpénzen is, ezért nektek is javasoljuk külön, hogy mellőzzétek máshol is használatát.
  • Eddig is nagyon türelmesen vártatok a sorban, ha épp egyszerre többen érkeztetek. Ha szép az idő, nagy segítség, ha kinn várakoztok, és egyszerre csak pár ember tartózkodik a pultunknál. Tudjátok, hogy kicsi hely vagyunk, és sok jó ember ugye kishelyen is elfér, de ezt majd pótoljuk be, ha lement a vírus.
  • Hogy a cseppfertőzéseket elkerüljük, kérjük, használjatok zsebkendőt a tüsszentéseknél, köhögéseknél.
  • Egyeztettünk beszállítóinkkal, akik szigorított ellenőrzések közepette hozzák be az alapanyagokat hozzánk. A főzési folyamatok is fertőtlenített, steril környezetben történnek, viszont azt kérnénk tőletek, hogy a munkahelyeiteken is alaposan elmosott, és fertőtlenített evőeszközökkel fogyasszátok el az ebédeiteket.
  • Tudjátok mindannyian, hogy fanatikus kutyaimádók vagyunk, de lehet, hogy most jobb, ha a négylábúak otthon várnak meg benneteket, és nem a vendégterünkben.
  • Ha megfázásos tüneteket észleltek magatokon, kérjük, inkább válasszatok olyan helyről ebédet, akiknél van ételkiszállítás. Nagyon fontos ahhoz, hogy tudjunk nektek finom ebédeket főzni, hogy a stábunkra is figyeljünk. A többi vendég, és az ő védelmükben kérjük, legyetek felelősségteljesek.
  • Nagyon szeretnénk nektek a maximumot nyújtani, és sok finom ebéddel támogatni titeket ezekben a kissé nehezebb időszakokban is! Folyamatosan tájékozódunk a hírekről, és szakértőnk segítségével úgy alakítjuk az üzletmenetünket, hogy az a lehető legnagyobb biztonságban szolgálhassunk ki benneteket.

Nagyon köszönjük továbbá, hogy még mindig rengetegen jöttök, nagyon nagy segítség, egy ilyen kisvállalkozás számára mint a mienk, hogy talpon tudunk maradni jóban, rosszban.

Köszönünk szépen mindent, és várunk benneteket ezután is nagy-nagy szeretettel! MInden jót nektek!

Sinkó Bori
séf, ügyvezető

Nemrég voltunk a Hokedliben, ismerje meg őket!

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram