Hirdetés
Hirdetés

Egy nap a Pajtában: backstage élmény és főzősuli Farkas Richárddal

SZERZŐ: DiningGuide
2020. január 27.
Visszajött az őriszentpéteri Pajta csapata a téli szünetről, és rögtön be is teljesítik egy tavalyi ígéretüket.
Hirdetés

Tavaly a Dining Guide – Miele Az Év Ifjú Séftehetsége-díjat Farkas Richárd, az őriszentpéteri Pajta Bisztró (Dining Guide TOP100 Étteremkalauz, 84 pont, 31. helyezett) konyhafőnöke nyerte. A haladó szellemű étteremről köztudott, hogy az ötletesen megalkotott és jó ízű ételeken túl plusz élményt jelent a Pajta vendégszeretete, ami jó időben teljesedik ki igazán, amikor a vendégeket szabadtéri asztalok, sőt a pázsiton nyugágyak is várják. Tavalyi újításuk volt a Pajta-piknikkosár, a környék terményeivel telipakolt kosárból pokrócon lehetett piknikezni az étterem birtokán egészen addig, amíg engedte az időjárás. A farm-to-table koncpecióra törekvő étterem most egy egynapos programmal jelentkezik.

Kép: Pinewood Lifestyle / Várai Enikő és Kádár Levente

Ígérték, hogy speciális "főzőiskolával" jelentkeznek, ami persze inkább lesz közösen főzős jamboree, olyan különleges extrákkal, minthogy a résztvevők az étterem konyháján szorgoskodhatnak együtt az ifjú séffel és csapatával, majd az együtt elkészített ételeket közösen is fogyasztják el. A programot egy helyi termelővel való megismerkedés, illetve a Pajta területének bejárása egészíti ki.

Kis ízelítőként ezek az ételek készülnek majd február 7-én az étterem konyháján:

  • Savanyú káposzta leves, tejföl, mangalicakolbász
  • Vaddisznógerinc, csicsóka, vargánya, dió
  • Túrógombóc, tökmag, fehércsokoládé

A főzőiskola eseménye itt elérhető.

A nyitóképen szereplő fotók forrása: @richardfarkas89 Instagram és Szindbád, az Utazó

Olvasta már korábbi írásunkat is?

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram