Tavaly a Dining Guide – Miele Az Év Ifjú Séftehetsége-díjat Farkas Richárd, az őriszentpéteri Pajta Bisztró (Dining Guide TOP100 Étteremkalauz, 84 pont, 31. helyezett) konyhafőnöke nyerte. A haladó szellemű étteremről köztudott, hogy az ötletesen megalkotott és jó ízű ételeken túl plusz élményt jelent a Pajta vendégszeretete, ami jó időben teljesedik ki igazán, amikor a vendégeket szabadtéri asztalok, sőt a pázsiton nyugágyak is várják. Tavalyi újításuk volt a Pajta-piknikkosár, a környék terményeivel telipakolt kosárból pokrócon lehetett piknikezni az étterem birtokán egészen addig, amíg engedte az időjárás. A farm-to-table koncpecióra törekvő étterem most egy egynapos programmal jelentkezik.

Ígérték, hogy speciális "főzőiskolával" jelentkeznek, ami persze inkább lesz közösen főzős jamboree, olyan különleges extrákkal, minthogy a résztvevők az étterem konyháján szorgoskodhatnak együtt az ifjú séffel és csapatával, majd az együtt elkészített ételeket közösen is fogyasztják el. A programot egy helyi termelővel való megismerkedés, illetve a Pajta területének bejárása egészíti ki.
Kis ízelítőként ezek az ételek készülnek majd február 7-én az étterem konyháján:
- Savanyú káposzta leves, tejföl, mangalicakolbász
- Vaddisznógerinc, csicsóka, vargánya, dió
- Túrógombóc, tökmag, fehércsokoládé
A főzőiskola eseménye itt elérhető.
A nyitóképen szereplő fotók forrása: @richardfarkas89 Instagram és Szindbád, az Utazó
Olvasta már korábbi írásunkat is?
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2023-ban.