Hirdetés
Hirdetés

Egy koktél egy fa élete: Koccintsunk a névre szóló facsemeténkre!

SZERZŐ: DiningGuide
2019. november 28.
Mondhatnánk némi élccel, hogy azoknak ajánljuk a Plant a Tree-koktélozást, akik szeretik a könnyebb részét megfogni a feladatoknak, de még az is lehet, hogy a jótevő-jótivó koktélozók éppen ezen akció nyomán a későbbiekben kedvet kapnak aktívabban is tenni a környezetünkért.
Hirdetés

A projekt honlapja angol nyelven elérhető, de büszkén jelentjük, hogy egy magyar kezdeményezésről van szó. Azt a kertészkedésben-földművelésben kevésbé motivált, ám a bolygó jövőjére (és jelenére) lelkiismerettel gondolkodó közönséget szólítja meg a Plant a Tree csapata, akik hajlandóak feláldozni magukat egy – vagy több! – koktél erejéig, amiért cserébe lekövethető úton egy fa “kap életet”.

Minden év végén jeletősen megszaparodnak az emberek és állatok megsegítésére felhívó kezdeményezések. A Plant a Tree kiötlői áttételesen embernek, állatnak és a növényvilágnak egyaránt segítenek, hiszen közös otthonunknak, a bolygónak tesznek jót.

Célkitűzésük 3 éven belül 5 millió fát elültetni.

A Plant a Tree csapatának egyébként nem titkolt szándéka népszerűsíteni a környezettudatos életet, az akció tehát túlmutat a koktélozáson és a fák ültetésén is – magát a felelős gondolkodást is szeretnék minél több ember fejében elültetni.

Fotó: Plant a Tree

A folyamat teljesen lekövethető, kezdjük fogyasztói szempontból a legelején:

  • a projekthez csatlakozott bárban kérjük ki a gin alapú Plant a Tree koktélt, amelyet 4800 forintos egyenáron kínálnak
  • a koktél árába az elültetett fa, az erdészet költségét, illetve a növény és a termőföld gondozását is belekalkulálták
  • a vendégek a helyszínen a táblagépen regisztrálnak a projekt honlapján,
  • kapnak egy visszaigazoló e-mailt, hogy bekerültek a rendszerbe
  • a faültetést követően fényképes dokumentációt kapnak a nevükkel ellátott facsemetéjükről;
  • ha valaki kihagyná a koktélozást, de szívesen hozzájárulna a faültetéshez, 2990 forintért internetről is tehet az ügyért; az alacsonyabb árt indokolja, hogy a koktél ára kiesik a költségből.

5 millió fáig meg se álljunk!

Bízunk benne, hogy hamarosan már bárok, éttermek egész sorában felbukkannak a Plant a Tree koktélok! A csapat nem titkolt célja nemzetközi kezdeményezéssé fejleszteni a Plant a Tree-t.

Fotó: Plant a Tree

Jelenleg az alábbi vendéglátóhelyeken “ültethetünk fát” koktélozással:

360 Bar
Anker’t
KIOSK Budapest
BB’z Bar & Grill
Extra Club Bar Garden

Irány a Plant a Tree honlapja!
Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram