Tavaly olyan fogásokat kóstoltunk a DP BBQ-tól, melyekről a „fine barbecue" kifejezés jutott eszünkbe. Eszes, igényes, kigondolt kreációk – füstben fogantatva. Egy egyszerű grillkolbászt is olyan fűszerezéssel készítettek, hogy beleégett az ízemlékezetünkbe – nem hiába, Sajben Csaba békéscsabai származása és kolbászkészítő énje tökéletesen adaptálható a BBQ műfajához. Sokat elárul a konyha szellemiségéről, hogy a szaftos húsokat olyan köretek kísérték, mint a fekete kardamomos savanyított szilva, az ázsiai galangával ízesített koktélráksaláta barnavajas kukoricával, de a füstöt, parazsat csak igen kevés hozzávaló kerülte el a srácok keze alatt.
A tavalyi év egyik legkellemesebb meglepetése volt Sajben Csaba felbukkanása Budafokon, a Duna-parton. A siófoki Déli Part BBQ-hoz köthető vállalkozás a nevében is a kultikus balatoni barbecue étteremre utal, csak ez esetben a Duna-partra utal a DP szignó. A morcosan füstölgő szürke-fekete grillsütők, füstölők és a BBQ Pit Box hamarosan újra csatasorba állnak, jövő hét péntektől ismét háromnapos hétvégéken tartanak nyitva, péntektől vasárnapig.
Sajben Csaba korábban a belvárosi Hotel Rum rooftop bárja, a Toprum séfje volt, együtt Tóth Szilárddal. Előtte pedig szintén az ő kettősük felelt az Innio konyhájáért is. Munkájukkal 2018-ban a Dining Guide Év Étterme Gálán az Év Innovatív Konyhája Díjat érdemelték ki. Sajben Csabának már korábban is volt hasonló projektje, mely során lazább, street food vonalon tett le az asztalra gourmet ételeket, emlékezzünk csak az Október 6. utcai kolbászdára, az igen szellemes elnevezésű Faszaládéra.
Habár a március eleje nem hozta el a teraszok, kerthelyiségek megnyitásának idejét, a természet másra szavaz. Kitavaszodott, ragyog a nap, és programként akár fel is kerekedhetünk egy kis (különlegesebb) élelembeszerzésre. A DP BBQ esetében adott a lazulós, sétálós, bringautas helyszín a DunaFok Szabadidőparknál, és nem utolsósorban az igazán magas színvonalú konyha is: könnyedén, grill és BBQ ételekkel, tavaly pedig az argentin asado szabadtéri sütési technikával is gyakorlatoztak a pitmesterek.
2020-ban más stílusban alkotó séfek meghívásával, közös örömsütésekkel tematizálták a hétvégéket, szívesen látnánk idén is ilyet a DP BBQ-tól. A jelenleg érvényben lévő szabályozásoknak megfelelően egyelőre előrendelések elvitele és helyszíni vásárlás lehetséges, helyben fogyasztás nem.
Infó! Rendelésfelvétel hétköznapokon (a Facebook-oldalon követhető), nyitvatartás és kiszállítás hétvégén!
DP BBQ (Buda)
Cím: XXII. Budapest, Hajó u. 2.
Újranyitás: 2021. március 5.
Nyitvatartási idő: péntek-szombat-vasárnap 12:00-18:00
A hely Facebook-oldala
Még többet Sajben Csabáról:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.