Hirdetés
Hirdetés

Duplázik a Bake My Day: Új pékséget nyitnak a Hegyvidéken

SZERZŐ: DiningGuide
2020. január 8.
Mindemellett, hogy egy kiváló pékség, több is, mint pékség. A Bake My Day-sikersztori folytatódik.
Hirdetés

Több ízben írtunk már a Bake My Day-ről. Budán, a XI. kerületi Őrmezőn, panelházak körében nyitották meg pékségüket, ahol a kezdetek óta megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatnak. Mégpedig nem csak "mutatóban", hiszen fantasztikus módon majdnem a teljes csapat belőlük áll össze. 2018-as megnyitásukat követően hamar a környék kedvence lettek, most pedig itt a beígért új egység.

"A háttérmunka diszkrét, nem tolakszik, nem pengeti érzelmeink húrjait. A termelésben a tervezett működés, egyértelmű magas elvárások, a „meg tudod ugrani” hozzáállás uralkodik. Európai érzés, hogy nem kell kompromisszumot kötni: jók legyünk vagy jót vegyünk? Itt nem kell választanunk" – írtuk tavaly az őrmezői pékségről.

@Bake My Day Facebook

Az alábbi soroknak is itt van most a helye: "Sokan azt hiszik, a megváltozott munkaképesség a kerekes székeseket jelenti. A valóságban ez sokkal összetettebb: a probláma lehet testi vagy szellemi eredetű hátrány, ami legalább fél éve, tartósan fennáll, és korlátozza a munkaképesség valamilyen dimenzióját. Van, hogy egyből szembetűnik, de az is lehet, hogy első látásra nem vehető észre. Meglepő adat, hogy Magyarországon a 19-64 éves, aktív korúak 11 százaléka küzd ilyen típusú nehézséggel, de közülük csak minden negyedik-ötödik megváltozott munkaképességű dolgozik. A nagyobb gond az, hogy láthatatlanok. Bár voltak, akiket az utóbbi években filmszerep tett híressé, a többség nem csak láthatatlan: ha mégis a látóterünkbe kerül, magunk sem tudjuk, hogy merre nézzünk, lesüssük a szemünket, vagy próbáljunk meg természetesnek látszani.

Szívesen segítünk, de hogy ők varrják a legmenőbb ruhánkat, készítsék a kávénkat vagy szállítsák ki, amit a neten rendeltünk, az csak akkor lesz természetes, ha nem lesz „ők”. Csak mi. Ezen dolgozik egy pékség. Vagyis nem dolgozik ezen. Egyszerűen csak remek kovászos kenyereket és jó péksütiket sütnek, finom náluk a kávé, gyors a wifi és frissek a szendvicsek. Mondhatnánk, hogy aki ma talpon szeretne maradni, ez az említésre sem méltó minimum. Bár a termékeikre a legbüszkébbek, mostanában más miatt is népszerű lett a Bake My Day péksége." (Interjú itt olvasható velük!)

A Hegyvidéken, a Böszörményi úton már várja az igényes vásárlókat az új pékség, ahol a kenyérszortimentet édes péksütemények egészítik ki. Kedvcsinálóként pedig csak annyit mondunk: hagymás kovászos kenyér, áfonyás kovászos kenyér, alakorbúzából sütött kenyér, rozskenyér, mákos kenyér, céklás kenyér... No és fonott kalács, croissant, túrós táska, kakaós csiga, meggyes kakaós csiga, szilvás szerelmeslevél. Ahogy az látható, nem félnek az ízektől és keresztezésektől.

Alább, a nyitvatartásból is látható, hogy ez nem csupán hobbi, mert újabban olyan divatos kovászos kenyeret sütni: hétköznaponként korareggeltől estig, szombaton pedig délután 2 óráig várják a pékárukra vágyókat.

Bake My Day Hegyvidék

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 34.
Nyitvatartás: H-P: 7:00-20:00, Sz: 7:00-14:00, V: zárva

Olvassa el a Bake My Day vezetőivel készített interjúnkat is!

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram