Borsodiak és budapestiek, valamint Heves és Tolna megyei meghívottak okoznak némi gasztro-kultúrsokkot ezen a héten az Avalon Parkban. A miskolctapolcai wellness- és szálláshelyen egyébként is mindig nagy élet zajlik, most viszont három napon át izgalmas séfek, gasztroarcok, vendégéttermek, borászatok, gin- és sörfőzde hoz az eddiginél is több színt és ízt az Avalonba.
Országszerte – különös tekintettel a fővárosra – sok hely küzd most a vendégekért. Meg is szaporodtak az extra ajánlatok, estek és programok a vendéglátás minden területén. Mindez az Avalon Parkról mindez történetesen nem mondható el, magabiztos teltházakkal mennek a júniusi újranyitásuk óta.
Most viszont formabontó rendezvénnyel jelentkeznek. A 2020-as Avalon és barátai annak ellenére nevezhető a helyszín stílusában és profiljában formabontó alkalomnak, hogy nem előzmények nélküli a rendezvény. Ötéves működésük ideje alatt már korábbi nyarakon is hívtak meg szakmabelieket egy-egy közös főzés-összejövetel erejéig. Idén először azonban erős séf- és étteremnévsorral jelentkeznek, három napon át.
Olasz csütörtök, gourmet péntek és topszombat
Az „olasz csütörtökön" az olasz ízek egy borsodi és budapesti sztárja, az encsi Anyukám Mondta és a pizzamester, Szabi, a pék mutatja meg a helyi válogatottnak az ő Itáliájukat. Hiszen ne feledjük, hogy az Avalon Ristorante is az olasz ízeknek kötelezte el magát: Dudás Szilárd, Dudás Szabolcs, Szabadfi Szabolcs, Szepesi Gábor és Albók Gyula tehát a porondon, a házigazda pedig ezen a napon Schiffer Miklós stílustanácsadó és Herczeg Zoltán, (nem más, mint a) Dining Guide színeiben, pénteken pedig ismét Schiffer Miklós.
A Sörkertben a Bp BARBq csapata füstöl annak, aki a nagy húsokra és szaftokra szavaz.
A pénteki napon három, a maga nemében és helyszínén különleges étterem a vendég ezen a napon. A gyöngyösi Bori Mami Heves megye ízeit hangolja 2020-ra, a tőlük megismert gourmet megközelítésében. A pesti Párisi Passage Café & Brasserie közérthető francia konyhát szállít Miskolcra Lutz Lajos ízvezetésével, a Caviar&Bull pedig sajátos gasztroháromszöget ír le a Budapest-Málta-Miskolc tengelyen, Tivadar György séf és további mediterrán ízek érkezésével az Avalonba.
A Sörkertben Miskolc közkedvelt "gasztroműhelye", A Leves főz csak lazán, ahogyan mindig.
A legnagyobb közönséget mozgató nevek állnak össze a szombati show erejéig. Televíziós szereplésüknek köszönhetően jelenleg valószínűleg nincs ismertebb és népszerűbb hármas a Sárközi Ákos, Rácz Jenő és Fördős Zé alkotta triónál a hazai gasztronómiában. Ákos a Michelin-csillagos Borkonyha és Textúra séfje és jól ismert arca. Jenő Sanghajban szerzett csillagot huszonéves korában, hamarosan pedig Pest belvárosában nyit Gerendai Károllyal közös fine dining éttermet, ez lesz a Rumour by Rácz Jenő. Szombaton ők főznek, és bevált zsűritársuk, Fördős Zé lesz a házigazda mellettük ezúttal nem zsűri minőségben.
A Sörkertben ezen a napon a Borsod Burger süt csupa olyat, amit a legjobb nem késsel-villával, hanem kézzel enni.
Augusztus 27. csütörtök
Anyukám Mondta (Encs)
Szabi, a pék (Budapest, Szentendre)
Sörkert: Bp BARBq (Budapest)
Augusztus 28. péntek
Bori Mami (Gyöngyös)
Párisi Passage Brasserie (Budapest)
Caviar&Bull (Budapest & Málta)
Sörkert: A Leves (Miskolc)
Augusztus 29. szombat
Rácz Jenő & Sárközi Ákos & Fördős Zé (Budapest)
Sörkert: Borsod Burger (Miskolc)
További gasztrorésztvevők a háromnapos eseményen:
zip's brewhouse kisüzemi sörfőzde (Miskolc)
Attila Pince kézműves borászat (Szomolya)
Szarka Borászat (Mád)
Gallay Kézműves Pince (Nyékládháza)
Búzavirág Gin (Györköny)
Winestore Budapest
Mádi Sajt
Avalon Park
2020. augusztus 27-29. csütörtök-péntek-szombat
A napi belépő ára 2500 Ft
A Facebook-esemény itt elérhető
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.