A Place des Lices szívében, a White 1921 Hotel falai között működő étterem nemrégiben Michelin-csillagot kapott, ezzel is megerősítve különleges helyét nemcsak a Riviérán, hanem a nemzetközi gasztronómiai térképen is. A Louis Vuitton vendéglátás iránti elköteleződését hűen tükröző helyszínen Arnaud Donckele és Maxime Frédéric frissített menüsora minden ízében illeszkedik a brandbe, hiszen szemet gyönyörködtető és ízében kifinomul fogásokat tálalnak. Az étterem idén egy vibráló, új menüsorral tért vissza, amely a neo-gasztronómia világát értelmezi újra, egyszerre autentikusan és frissen. Az ételek mellé egy különleges étkészlet-kollekció társul, amely a Louis Vuitton ikonikus Monogram virágmotívumát gondolja tovább. A virágos dizájn a divatház 2025-ös női Resort kollekciójából merít ihletet, így a gasztronómiai élmény ezúttal is kéz a kézben jár a divattal.

A Louis Vuitton gasztronómiai kalandja 2020-ban indult, és azóta is a felfedezésre és az utazás élményére épül. A márka vendéglátóhelyei – legyen szó csillagos fine dining vacsoráról vagy luxus-snacking koncepciókról – a divatház kultúraközvetítő szerepét hangsúlyozzák: minden egyes helyszín az igényesség, a tradíció és a kézművesség határain belül értelmezi újra a vendéglátást.

A Louis Vuitton gasztronómiai közössége épp itt, Saint-Tropez-ban született meg, így az étterem nem csupán egy kulináris élményhelyszín, hanem inspirációs központ is, ahol tudás, stílus és hagyomány adódik tovább. Arnaud Donckele és Maxime Frédéric kezdeményezésére létrejött közösség ma már világszerte tehetséges fiatal séfeket fogad, és ennek a szemléletnek köszönhetően születtek meg a Louis Vuitton Cafék Párizsban, Londonban, New Yorkban, Milánóban, Tokióban és Bangkokban is, mind-mind egy újfajta, gasztronómián keresztüli identitásmegfogalmazás részeként.

Forrás: Lvmh.com, Lofficelbaltic.com
Fotók: Lvmh.com
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.