Divat a tányéron: fine dining élmény Louis Vuitton-módra a francia Riviérán

2025. július 1.
a Lounge rovat
támogatója a
A nyári szezon kezdetével újra megnyitotta kapuit Saint-Tropez-ban a Louis Vuitton étterme, amelyet Arnaud Donckele séf és Maxime Frédéric cukrász jegyez. A francia luxusdivatház két kivételes tehetségű alkotótársával közösen megálmodott helyszín egyszerre kínál kifinomult gasztronómiát és érzéki élményt: a szezonális alapanyagokra épülő menüsor a Riviéra hangulatát ötvözi a luxusdivatházra jellemző esztétikával és eleganciával.
Hirdetés

A Place des Lices szívében, a White 1921 Hotel falai között működő étterem nemrégiben Michelin-csillagot kapott, ezzel is megerősítve különleges helyét nemcsak a Riviérán, hanem a nemzetközi gasztronómiai térképen is. A Louis Vuitton vendéglátás iránti elköteleződését hűen tükröző helyszínen Arnaud Donckele és Maxime Frédéric frissített menüsora minden ízében illeszkedik a brandbe, hiszen szemet gyönyörködtető és ízében kifinomul fogásokat tálalnak. Az étterem idén egy vibráló, új menüsorral tért vissza, amely a neo-gasztronómia világát értelmezi újra, egyszerre autentikusan és frissen. Az ételek mellé egy különleges étkészlet-kollekció társul, amely a Louis Vuitton ikonikus Monogram virágmotívumát gondolja tovább. A virágos dizájn a divatház 2025-ös női Resort kollekciójából merít ihletet, így a gasztronómiai élmény ezúttal is kéz a kézben jár a divattal.

Fotó: Lvmh.com

A Louis Vuitton gasztronómiai kalandja 2020-ban indult, és azóta is a felfedezésre és az utazás élményére épül. A márka vendéglátóhelyei – legyen szó csillagos fine dining vacsoráról vagy luxus-snacking koncepciókról – a divatház kultúraközvetítő szerepét hangsúlyozzák: minden egyes helyszín az igényesség, a tradíció és a kézművesség határain belül értelmezi újra a vendéglátást.

Fotó: Lvmh.com

A Louis Vuitton gasztronómiai közössége épp itt, Saint-Tropez-ban született meg, így az étterem nem csupán egy kulináris élményhelyszín, hanem inspirációs központ is, ahol tudás, stílus és hagyomány adódik tovább. Arnaud Donckele és Maxime Frédéric kezdeményezésére létrejött közösség ma már világszerte tehetséges fiatal séfeket fogad, és ennek a szemléletnek köszönhetően születtek meg a Louis Vuitton Cafék Párizsban, Londonban, New Yorkban, Milánóban, Tokióban és Bangkokban is, mind-mind egy újfajta, gasztronómián keresztüli identitásmegfogalmazás részeként.

Fotó: Lvmh.com

Forrás: Lvmh.com, Lofficelbaltic.com

Fotók: Lvmh.com

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram