A magyar topéttermek többsége óvatosan bontogatja a szárnyait, az újranyitásukat komoly bizonytalanság övezi. Ezért is örömmel üdvözöljük, hogy a St. Andrea Skybar kéthetes üzemelését követően a tulajdonosok elérkezettnek látták az időt az étterem visszatérésére is. A Barna Ádám séf és Lizicsár Miklós maître vezetése alatt álló étterem ott folytatja, ahol március közepén abbahagyta.
A St. Andrea gourmet ebédmenü kínálata évek óta a város egyik népszerű ebédelőhelyévé tette őket. A hétfőn újranyitó étterem az elmúlt évek legnagyobb sikert elérő ételeivel várja a vendégeket. A déli étlap kínálatában is megtalálható az étterem megnyitása óta folyamatosan vissza-visszatérő fantasztikus rántott pacal, a paprikás krumpli polippal, a Barna Ádám-féle lecsó csabai kolbásszal és tojással, a marhapörkölt és a rántott tanyasi csirke rizibizivel és a desszertek közül a St. Andrea népszerű túrógombóca.
Az étterem láthatóan sikerrel hozta le az újranyitása első ebédjét, rajtunk kívül mintegy tíz asztalnál ültek vendégek. Az ételek a régebben megismert „tányérképpel” és minőségben érkeztek az asztalunkhoz, valószínűleg ennek köszönhetően az ottlétünk alatt többször is hatalmába vett egy furcsa deja vu érzés. Egy-két percre úgy tűnt, mintha az előző hónapok történései nem is léteztek volna, egy kicsit visszatértünk a mára megszépült múlt gondtalanságába.
Mára egyre több topétterem nyitja meg kapuit Budapesten. Már elérhető a Textúra, a Fausto’s, Arany Kaviár, Stand25, SALT, Laurel, Olimpia, a Lupa Beach-re költöző Costes, és a Balatonon (Balatonakarattyán) feltűnő Mák Bisztró, és ma este újra kinyit Budapesten elsőként a Michelin-csillagos étterem, a Stand is.
Reméljük, hogy a St. Andrea is sikeresen halad az újjáéledés útján, és e vendégbarát fogásokkal egyre több vendéget sikerül elérnie. Ezzel együtt azt is üdvözlendőnek tartanánk, ha minél több ilyen minőségű étterem várna minket.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.