Hirdetés
Hirdetés

Déjà vu délben: A St. Andrea története érezhetően ott folytatódik, ahol abbamaradt március 16-án

SZERZŐ: DiningGuide
2020. június 16.
A járványhelyzet után újranyitó éttermek látogatottsága egyelőre jól láthatóan nem éri el az előző időszak számait. Nincsen recept arra, mivel lehetne gyorsítani a magyar vendégek visszatérését a vendéglátóhelyekre, de a jelen helyzetben, úgy látszik, hogy azok az éttermek, amelyek a kínálatuk aktualizálásával közelebb kerülnek a hazai vendégekhez, nagyobb vendéglétszámot tudnak megmozgatni.
Hirdetés

A magyar topéttermek többsége óvatosan bontogatja a szárnyait, az újranyitásukat komoly bizonytalanság övezi. Ezért is örömmel üdvözöljük, hogy a St. Andrea Skybar kéthetes üzemelését követően a tulajdonosok elérkezettnek látták az időt az étterem visszatérésére is. A Barna Ádám séf és Lizicsár Miklós maître vezetése alatt álló étterem ott folytatja, ahol március közepén abbahagyta.

A St. Andrea gourmet ebédmenü kínálata évek óta a város egyik népszerű ebédelőhelyévé tette őket. A hétfőn újranyitó étterem az elmúlt évek legnagyobb sikert elérő ételeivel várja a vendégeket. A déli étlap kínálatában is megtalálható az étterem megnyitása óta folyamatosan vissza-visszatérő fantasztikus rántott pacal, a paprikás krumpli polippal, a Barna Ádám-féle lecsó csabai kolbásszal és tojással, a marhapörkölt és a rántott tanyasi csirke rizibizivel és a desszertek közül a St. Andrea népszerű túrógombóca.

Az étterem láthatóan sikerrel hozta le az újranyitása első ebédjét, rajtunk kívül mintegy tíz asztalnál ültek vendégek. Az ételek a régebben megismert „tányérképpel” és minőségben érkeztek az asztalunkhoz, valószínűleg ennek köszönhetően az ottlétünk alatt többször is hatalmába vett egy furcsa deja vu érzés. Egy-két percre úgy tűnt, mintha az előző hónapok történései nem is léteztek volna, egy kicsit visszatértünk a mára megszépült múlt gondtalanságába. 

Mára egyre több topétterem nyitja meg kapuit Budapesten. Már elérhető a Textúra, a Fausto’s, Arany Kaviár, Stand25, SALT, Laurel, Olimpia, a Lupa Beach-re költöző Costes, és a Balatonon (Balatonakarattyán) feltűnő Mák Bisztró, és ma este újra kinyit Budapesten elsőként a Michelin-csillagos étterem, a Stand is.

 Reméljük, hogy a St. Andrea is sikeresen halad az újjáéledés útján, és e vendégbarát fogásokkal egyre több vendéget sikerül elérnie. Ezzel együtt azt is üdvözlendőnek tartanánk, ha minél több ilyen minőségű étterem várna minket.

 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram