Hirdetés
Hirdetés

Mihályi László, az Arany Kaviár és a Gléda is Debrecenbe megy: 4. Debrecziner Gourmet Fesztivál

SZERZŐ: DiningGuide
2019. június 6.
Idén negyedik alkalommal telik meg ízekkel, illatokkal, no és ínyencekkel a Debreceni Nagyerdő. Idei újdonság, hogy a szervezésben részt vesz Dudás Szilárd, az Anyukám Mondta és a Pizza, Kávé, Világbéke egyik tulajdonosa, az északkelet-magyarországi gasztronómiai élet egyik hajtómotorja.
Hirdetés

A helyszín idilli, a kiállítói sor magáért beszél, az a tény pedig a régió vendéglátósait és vendégeit dicséri, hogy immáron negyedszerre hozzák tető alá a Debrecen és környékiek gourmet fesztiválját, a Debrecziner Gourmet-t. A kiállítók között annak rendje és módja szerint felvonulnak a régió meghatározó szereplői és a Stílusos Vidéki Éttermiség tagjai, Dudás Szilárd pedig elmondta, hogy jövőre még több elismert éttermest szeretnének Debrecenbe csábítani erre a három napra szerte az országból.

Az egyre erősebb kiállítói sort idén az ország méltán legjobbjának tartott Mihályi Patisserie is erősíti, akárcsak Magyarország egyik legrégebbi gourmet étterme, a Budai Vár-beli Arany Kaviár és az Óbudán tavaly megnyitott "új magyar vendéglő", a Gléda. A Bocuse d’Or idei Európa-bajnokságán 12. helyen végzett Pohner Ádámtól a Kistücsök standján lehet találkozni, workshopot tart többek között Dudás Szabolcs és Thür Ádám (Anyukám Mondta; Pizza, Kávé, Világbéke ), az Ikon Debrecen séfje.

Dudás Szilárd elmondta, hogy a rendezvényből befolyt összeget minden évben egy az egyben felajánlják egy alapítványnak. Idén a Debrecen Gasztronómiájáért Alapítvány lesz az esemény kedvezményezettje.

Kóstolgatás, koccintás, ínyenckedés és ismeretszerzés, egyszóval nagy élet a Nagyerdőben jövő hétvégén!

Kiállító éttermek:
Almavirág Étterem (Derecske)
Anyukám Mondta Étterem (Encs)
Arany Kaviár Étterem (Budapest)
Első Mádi Borház (Mád)
Gléda Vendéglő (Budapest)
Gusto13 Bistro & Delicate (Veszprém)
IKON Restaurant Debrecen (Debrecen)
Jankovich Kúria Wellness Hotel és Étterem (Rácalmás)
Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
A Leves (Miskolc)
Maszek az utcabár (Debrecen)
Nr8 Étterem (Hajdúszoboszló)
Pannónia Gasztrohajó (Budapest)
Végállomás Bistorant (Miskolc).

Street-foodosok:
Egy füst alatt - BBQ PopUp (Budapest)
Keszegsütő Debrecen (Debrecen)
Meating Burger & More (Nyíregyháza)
Zip’s Beer & Foodtrucks (Miskolc)
Wok to Box (Debrecen).

Hirdetés

Cukrászdák:
Mihályi Patisserie (Vác)
Kiss-Virág Cukrászda (Debrecen)
Mákvirág Cukrászda (Debrecen)
Panificio il Basilico (Budapest)
Nárcisz Birtok (Debrecen) (kézműves sajtokkal)

További kiállítók:
Sárréti Chilifarm (Tetétlen)
HEIT TORMA (Létavértes)
Grapoila – Hidegen Sajtolt Olajok (Püspökladány).

Helyszín: Debreceni Nagyerdő
Időpont: 2019. június 14. és 16., péntek-szombat-vasárnap

Jegyinformáció a rendezvény weboldalán, Facebookon pedig itt lehet csatlakozni az eseményhez!

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram