Hirdetés
Hirdetés

Debrecen sem marad újhullámos francia desszertek nélkül: ezt a Jardin garantálja

SZERZŐ: Noszvai Anna
2021. június 23.
A debreceni desszertfelhozatal a Jardin előtt nem volt az igazi: újhullámos cukrászdák, francia desszertezők nélkül persze lehet élni, de ebből a műfajból többet is elbír egy nagyváros. Ebbe a közegbe csöppent bele a Jardin Cukrászda idén, a pandémia alatt. Természetes alapanyagokkal, jó minőségű csokoládéval, magvakkal, gabonával, tejtermékekkel, fűszerekkel és persze gyümölcsökkel dolgoznak, adalékanyagok nélkül. Debrecen nagyon jó úton jár, egyre több gasztronómiai hírt kapunk felőlük.
Hirdetés

A cívisváros IKON-ja mindig fontos és releváns gasztronómiai origó,  június elején nyitott meg a Pizza, Kávé, Világbéke debreceni egysége, kedvelt helyszín a Pallag Spájz és a közelmúltban nyitott Derce művek is. Úgy tudjuk, hamarosan egy főleg a fővárosban jelenlévő pék is hamarosan nyit a Nagyemplomhoz közel. Debrecenre oda kell figyelni!

Fotó: Jardin Facebook

Májer Erika pályamódosításának története összecseng az elmúlt tíz év trendjével: közgazdászból vált cukrásszá. Gyermekei születése után kezdett még jobban elmélyülni a szakmában: külföldi mestereket és technikákat követett, majd cukrász alapképzésének megszerzését követően további tanfolyamokat, továbbképzéseket végzett sok gyakorlással és szenvedéllyel. Azóta is folyamatosan képzi magát, interneten elérhető exkluzív kurzusokra is gyakran jelentkezik.  A hivatástudat és a sütemények iránti rajongás már jócskán túlnőtt a hobbi szinten: már nemcsak blogján osztja meg alkotásait, hanem meg is kóstolhatjuk őket. Leginkább apró tarte-okra, eclair-ekre és egyéb francia stílusú desszertekre specializálódott, de Erika és a Jardin rendelésre tortákat is készít.

Fotó: Jardin Facebook

“Az emberek nagyon nyitottak voltak az újdonságra. Kevés inger érte őket télen, nem lehetett sehova sem elmenni, beülni, szórakozni ezért a cukrászdába úgy érkeztek, mintha ez egy kiállítás lenne. Mivel a desszertek íze, kinézete sem volt megszokott, nagyon tetszett a vendégeknek, hogy valami újjal találkozhatnak. Ilyen szempontból nem volt rossz az időzítés” - mesél Erika a pandémia alatti nyitásról.

Fotó: Jardin Facebook


A desszertek ára jelenleg 800 és 1000 forint között mozog, ahogy ez egy hasonló típusú cukrászdától . Kedvencek a birsalma-dió és a yuzu-füstölt csokoládé-mogyoróvaj. Az előbbi egy könnyű birsalma mousse ugyanilyen ízű zselével, ropogós dió alapon, a lágy habot csak éppen összetartó burokban. A karakteres yuzu krémet étcsokoládé kéreg öleli körbe, amit egy kevés füstös teával fűszereznek, majd a desszert alját sós mogyorós piskóta és mogyoróvajas ropogós zárja.

Az debreceni IKON-nal röviddel a kapunyitás előtt, az év végén már együtt is működtek, ami igazi elismerés és szakmai sikernek számít. Különféle  zserbókkal - meggyes-mandulás, ribizlis-diós, szatmári szilvás-mákos-diós - és macaronokkal - citromos-mákos, csokis-kalamansis, pisztáciás-málnás - gazdagították a karácsonyi csomagokat.

Ünnepekkor külön kollekcióval készülünk és elő is lehet rendelni nálunk sütiket ezekre az alkalmakra. Ez nagyon népszerű volt Valentin-napon és húsvétkor is. Az üzlet és a műhely is kicsi, így hosszú távon mindenképpen növelnünk kell majd a kapacitást, hogy lehessen majd esetleg fagylaltot árulni, vagy francia pékárukat is készíteni"  - tervezi a tulajdonos.

Jardin Cukrászda

Cím: 4025 Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky utca 3.

Jardin Facebook-oldal

Jardin Weboldal

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram