Hirdetés
Hirdetés

„Cukrok tüzében égnek el a zsírok" – Az Anger Zsolt-Széll Tamás duóval minden szombaton találkozhatunk

SZERZŐ: DiningGuide
2020. december 5.
Mit hoz ki egymásból az egyik legjobb magyar séf és a kiváló színész-rendező? Anger Zsolt és Széll Tamás a Főmenü című műsorral talán olyan nívót mutat, amit egyszerre még nem tapasztaltunk a kulturális és gasztronómiai térben.
Hirdetés

Több mint fél éven át, 26 hétig fogja sugározni a Duna TV Anger Zsolt és Széll Tamás közös műsorát. A Főmenüben lesz főzés, beszélgetés, és remélhetőleg minden tekintetben pozitív kihatása lesz a magyar gasztronómiai kultúrára.

Anger Zsolt színész-rendező, valamint Széll Tamás, a Michelin-csillagos Stand étterem séfje és társtulajdonosa közös főzőműsort indít. Anger Zsoltról kiderült, hogy olyan pontossággal süt-főz, mint kevesen: ő „a legprofibb amatőr, a szó legnemesebb értelmében! Úgy mozog a konyhában, mint egy szakács. Sok trükköt lestem el tőle, főleg cukrászatban, amihez nekem sosem volt türelmem – mondta róla a séf”.

Hirdetés

A Dömötör Tamás szerkesztő-rendező vezette a forgatásokat a Duna TV stúdiójában épített konyhában. Egy ételt Tamásnak, egyet Zsoltnak kellet főznie. A N'iceroll kapcsán ismert Böröcz Zsófiának pedig a háttérkonyháról kellett gondoskodnia.

Fotó: Sárosi Zoltán

"Amit ebben a műsorban tapasztaltam, minden új volt" – mesélte Anger Zsolt. Amikor a Duna TV felkereste Széll Tamást, hogy készítsen gasztroműsort, azonnal hívott minket Dömötör Tamás rendező, aki régebben Széll Tamással akart gasztroműsort csinálni.

"Nagyon megtisztelő, de el is kezdtem nyeldekelni, mivel most minimum huszonhatszor kellett olyat főzni, amit eddig otthon tettem."

A sorozat legelső, karácsonyi részében ünnepi ételeket készítenek a házigazdák. Amíg Széll Tamás töltött káposztát fog főzni, addig Anger Zsolt a Rigó Jancsi újragondolt változatát mutatja meg. Végül közösen kacsamájat készítenek vendégüknek, Puskás Tivadar színésznek.

„Ő lelkes amatőr a konyhában, én meg ebből élek"

– összegezte Széll Tamás az eddigieket, mi pedig lássuk a továbbiakat!

Karácsony másnapján indul a Főmenü-sorozat, és minden héten szombaton lesz látható a Duna TV műsorán.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram