Hirdetés
Hirdetés

Cukrászat és építészet találkozása

SZERZŐ: DiningGuide
2016. szeptember 21.
A szép sütemények terepe igazán hálás terep, sokan is vannak, akik minél szebb édességeket próbálnak kitalálni és megalkotni. Közülük mindenképpen kiemelkedik az ukrán Dinara Kasko, aki a legszebb építészeti designelemeket ötvözi a cukrásztudásával, és alkot olyan látványos süteményeket, amiket inkább csak nézne az ember, mintsem hogy villával nekiálljon lerombolni. „Végtelen sok ötletem van még, és […]
Hirdetés

A szép sütemények terepe igazán hálás terep, sokan is vannak, akik minél szebb édességeket próbálnak kitalálni és megalkotni. Közülük mindenképpen kiemelkedik az ukrán Dinara Kasko, aki a legszebb építészeti designelemeket ötvözi a cukrásztudásával, és alkot olyan látványos süteményeket, amiket inkább csak nézne az ember, mintsem hogy villával nekiálljon lerombolni.
„Végtelen sok ötletem van még, és alig várom, hogy megvalósíthassam őket” – lelkesedik Dinara, aki a harkovi egyetemen építészként végzett, majd Hollandiában dolgozott designerként, de aztán megvalósította régi álmát és cukrász lett. Végül – mint oly sok nő – a gyereke születése után találta ki, hogyan ötvözhetné a két szenvedélyét, a cukrászatot és a építészeti designt. Ráadásul igazán modern eszközökkel dolgozik: számítógépen tervezi meg a formát, amit 3D-nyomtatóval, szilikonból tesz megfoghatóvá, és utána jön csak a cukrászat. Valószínűleg nem kis munka kikísérletezni, hogy melyek azok a hozzávalók, amelyek a legtökéletesebben adják majd vissza a formákat és a színeket, és még finomak is.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram