Hirdetés
Hirdetés

Cukormáz helyett szarvashús, kacsamell, gránátalma: milyen íze lesz idén a Valentin-napnak?

SZERZŐ: Szász Eszter
2023. február 10.
A Valentin-napra hivatkozó számtalan reklám, program között az éttermi menüajánlatokkal is szembesülünk február 14-éhez közeledve.
Hirdetés

Nem feltétlenül kell hozzá ilyen alkalom, hogy együtt legyünk a párunkkal/férjünkkel/feleségünkkel, de a Valentin-nap jó alkalomnak ígérkezik akár arra is, hogy pótoljunk egy régóta tervezett közös vacsorát. Ilyenkor az éttermek igyekeznek a megszokottnál izgalmasabb menüsorokat összeállítani. Ezekből az derül ki, hogy mintha lassan sikerülne kitörni a rózsaszín cukormáz bűvköréből, és inkább a kulináris élvezetekre helyezni a hangsúlyt. 10 topétterem Valentin-napi menüsorát mutatjuk most be, nem csak szerelmespároknak. 

Stand25 Bisztró

Széll Tamás és Szulló Szabina budai étterme 3 illetve 4 fogásos menüvel készül február 14-re. A menüben kacsamáj terrine-t, almapürét, pirított kalácsot, bélszínsteakvt vagy királyrákot, illetve desszertnek túrógombócot ehetünk. Ha a 3 fogásos menüt választjuk, az egy viszonylag korai 18 órai érkezést jelent, így még utána bőven van idő a romantikázásra. A 4 fogásos vacsorára pedig este 8-tól lehet érkezni. 

Fotó: facebook.com / Stand25

A 3 fogásos menü ára 2 fő részére 39.500, a 4 fogásos menü ára pedig 49.500 forint. 

További információ és asztalfoglalás a Stand25 weboldalán.

Pasztell

A belvárosi, olasz-magyar tulajdonban lévő Pasztell fine dining étterem sem mentes a romantikus, vagy inkább vágyfokozóként ismert alapanyagoktól. A degusztációs menüben ördöghal, osztriga, szarvashús és desszertként gránátalma is szerepel. A menüsor elfogyasztása után remélhetőleg mindenki szíve és gyomra is csordultig tele lesz. 

Fotó: facebook.com / Pasztell Restaurant

A menüről, amely kétfajta borsorral is kérhető, bővebben a Pasztell Facebook oldalán olvashatunk.

A menü ára 49.990 Ft

Borpárosítással: 18.900 Ft

Nemzetközi borpárosítással: 29.900

Asztalfoglalás az étterem honlapján valamint a +36 30 282 8271- os telefonszámon lehetséges.

MoszkvaTéЯ Bisztró

A Fő utcai étterem sharing koncepcióval készül a szerelmesek ünnepére, így mindenki azt és annyit eszik, akár a másik tányérjából, amennyit szeretne. Ez az igazi párkapcsolati próba. A kínálatban a bisztró kedvelt kelet-európai ihletésű fogásaiból válogathatunk, a pelmenyi lazackaviárral Valentin-napra is tökéletes választás. Az étterem ezen a napon már korábban, 17 órától lesz nyitva. 

A menü ára 19.900 forint 

Ünnepi menü: MoszkvaTéЯ Bisztró

Foglalás: Ezen a linken, vagy a 06 30 185 1103 telefonszámon

Déryné

A belbudai bisztróban inkább a fülledt erotika, mint a romantika jellemzi a menüt, a nevüket is innen kapták. Van itt hedonista vagy sexy névre hallgató ételsor, a sexyben inkább halak és a tenger gyümölcsei szerepelnek egy kevés rózsaszínnel, a hedonista pedig a húsimádóknak kedvez kacsával, Wagyu tatárral és új-zélandi báránnyal. A Déryné külön vegán menüsorral is készül, és nem csak pároknak. 

Fotó: facebook.com/ Déryné

Árak:

14.980 / fő Camp BAR

24.980 / fő Déryné REG / Wine cellar

29.980 / fő Camp és Déryné VIP

39.980 / fő CLUB

Asztalfoglalás a +3612251407 számon lehetséges

Szaletly

A zuglói étteremben már a Valentin-nap előtti estén is lehet hangolódni, ekkortól él ugyanis Bernát Dániel külön erre az alkalomra összeállított táblás ajánlata, amelyben Ramen, rosé kacsamell és diós guba szerepel, mindenhez pedig Negroni dukál. A fogások külön-külön is rendelhetők. Asztalfoglalás nincs, érdemes minél előbb érkezni. 

Fotó: facebook.com / Szaletly

Bővebben a Szaletly Facebook-oldalán lehet tájékozódni. 

Gundel Cafe Patisserie Restaurant

A Városligetben lévő Gundel Cafe Patisserie Restaurant-ban 5 napig lehet ünnepelni Valentint, ugyanis február 14-től 19-ig rendelhető Moldován Viktor executive séf menüje. Lehet vacsorázni is, de aki nem szeret este kimozdulni, ebédelhet is az étteremben. Érdekesség, hogy az étterem külön kínál menüt nők és férfiak számára, a hölgyeké egy kicsit könnyedebb fogásokat tartalmaz. 

A menü ára 17.500 Ft/ fő

Asztalfoglalás és egyéb információk a Gundel weboldalán találhatóak. 

Robinson Restaurant 

A szintén városligeti étterem egy Karinthy-idézettel és szintén nőknek és férfiaknak külön kínált ételekkel csinál kedvet ehhez az amúgy megosztó ünnephez. Ugyan a főfogásnál szétválni látszódnak az utak, a desszertnél újra egyesülnek. 

A menü ára 19.900 Ft / fő

Asztalfoglalás és egyebek a Robinson Facebook oldalán. 

Kistücsök Food & Room 

Ha már elutazunk a Balatonhoz egy romantikus vacsoráért, akkor a déli parton, Balatonszemesen a Kistücsök Food & Roomban adjuk meg a módját, pezsgővel, virággal és süteménnyel. Vigyázat, csak romantikusoknak! Ha pedig kimozdulnánk a szobából, akkor az étterem természetesen vacsorával is vár.

Fotó: facebook.com/ Kistücsök Food & Room

A szállodai csomag ára 34.900 Ft 2 fő részére.  

Az ajánlatokról a Kistücsök Food & Room weboldalán találunk bővebb információt, ahol foglalhatunk is. 

Platán Bisztró

A tatai Öreg-tó partján fekvő étterem Valentin-napi menüjéért is érdemes egy kis kitérőt tenni, és megkóstolni az étterem új head séfjének, Mogyorósi Donátnak az alkotásait. A Platánban is nyugodtan lehet maradni vacsora után, hisz az étterem közvetlen szomszédságában, a Platán Udvarházban a szállás is biztosított. 

Fotó: facebook.com / Platán Bisztró

Az étterembe a foglalás erősen ajánlott a +36 34 380 564 számon. A többi információ pedig a Platán Facebook-oldalán található. 

Anyukám mondta

Az encsi Anyukám Mondta Étterembe nagyon kell sietni a foglalással, legalábbis a Facebookon erre figyelmeztetnek. Ha mégis valakinek nem jut asztal, Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd erre kitalált valamit, méghozzá Valentin-napi boxokat, amelyekhez még csak ki sem kell mozdulni otthonról, sőt, ha nem hétköznap, hanem hétvégén támadna kedvünk romantikázni, erre is van külön boxajánlat. 

Fotó: facebook.com / Anyukám Mondta

A Valentin-napi vacsora box ára 14.900 Ft

A Hétvégi brunch box ára 16.900 Ft 

További információk az étterem Facebook-oldalán

Tovább olvasok:

 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram