Hirdetés
Hirdetés

Cukoreső — Szereti a kávét? És a vattacukrot? Kínában trükkösen hozzák össze a kettőt

SZERZŐ: Tardi Zsuzsanna
2021. július 31.
Ha azt gondoltuk a baristák már semmi újat nem tudnak nekünk mutatni, akkor bizony tévedtünk. Hol máshol, természetesen Kínában született meg a legújabb kávékülönlegesség, ami garantáltan beédesíti egy viharos napunkat is.
Hirdetés

A közösségi média világában a vendéglátóhelyek is igyekeznek újabb és minél látványosabb ötletekkel előállni, hogy akár egy tál étel, egy csésze kávé is minél izgalmasabbá és insta-kompatibilsebbé válhasson. A mályvacukorból formázott állatfigurák, és a szivárványszínű latte őrülete után most a legeredetibb ötlet — amely a kínai Mellower Coffee-ban pattant ki egy feltehetően cukorőrült fejéből — nem más, mint a cukoreső.

Kivételesen szó szerint érthetjük a kifejezést: ha ezt a kávét rendelik, akkor egy csésze americanot szolgálnak fel, ami felett egy kis fémkar segítségével egy egész hófehér vattacukor felleg lebeg,  és lassan, a forró gőz hatására kezd el beleolvadni a kávéba; ezzel azt a hatást keltve, mintha egy bolyhos felhőből esne az eső. Ha elég türelmesen vár a vendég, akár egy teljes pálcányi vattacukor is eggyé válhat a kávéjával. A plusz cukor kérése biztosan elmarad.

Hirdetés

Az Instagramon az influenszerek megőrültek ezért a kávéspecialitásért, és kivételesen senkit nem érdekelt, hogy ebből bizony nem kapható cukormentes verzió. Úgy tűnik, a látvány az egészséges életmód rovására mehet, de talán tehetünk néhány édesen bűnös kivételt.

Sajnos a Mellower kávézók csak Kínában, Szingapúrban és Dél-Koreában léteznek, de nem csodálkoznánk rajta, ha európai dizájnkávézók és cukrászdák másolnák le az émelyítő cukoresőt. 

Források: 1, 2

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram