David Chang a négy új epizódban elvisz minket Mumbai, Sidney és Isztambul éttermeibe, piacaira, utcai kifőzdéibe. Jól teszi, egy ideig egyébként is fotelturizmusra kényszerülünk valószínűleg.
Természetesen Chang esetében nem csak ételekre és technikák bemutatására számíthatunk. Hogy elég érdekes legyen, szóba kerül majd a kultúra, a hétköznapok, és megszólalnak a híres barátok is útközben. Nyilván mindezt remek ételek és italok között élvezhetjük. A felsorolt helyek elég különlegesek és sokrétűek ahhoz, hogy Chang igazán otthon érezze magát, és feltárja a török, indiai vagy ausztrál néplélek rejtett titkait.
Hogy mi a célja Changnak amellett, hogy egy ilyen sorozat elkészítése önmagában nagyon izgalmas kihívás? Az ő szavait idézve
„az étel kiváló eszköz arra, hogy lebontsunk kulturális akadályokat, eloszlassunk tévképzeteket és közös felfedezéseket tegyünk.”
Az első epizódok a csecsemők és gyermekek ételeire és India végtelenül varázslatos, sokszínű konyhájára irányítják a figyelmünk, majd sorra kerül az örök kedvenc, a steak és az indiaihoz diverzitásában hasonlító közel-keleti, levantei konyha hagyományait is bemutatja nekünk Amerika egyik kedvenc séfje.
Kolbászok, curryk, döner kebab, hatalmas hússzeletek – a közeli felvételek és a kameramozgás szinte azt az érzés kelti, mintha mi emelnénk a fedőt vagy fordítanánk meg a sistergő húst a grillrácson. David Changnak megvan az a képessége, hogy észrevétlenül betessékeljen a saját világába – mintha csak a vendéglőjében járnánk. Hogy a Netfllix biztos sikerre menjen, szerepeltetnek még jó pár nagy nevet a filmekben. Így felbukkan Padma Lakshmi, a tengerentúlon jól ismert humorista: Nick Kroll és a Jégkorszak 4-ből Nyissznek a hangját kölcsönző Aziz Ansari vagy a szintén komikus szerepeiről azonosítható Danny McBride színészek is.
Olvasta már korábbi írásunkat David Changról?
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.