Hirdetés
Hirdetés

Csúcsszalámi és valódi vegán ínyencségek – Gourmet ajándékok a közhelyeken túl

SZERZŐ: DiningGuide
2020. december 21.
Édességekkel, halakkal és húsfélékkel, italokkal rogyásig van bármelyik élelmiszerüzlet. Ha azonban a mennyiség helyett a minőségre koncentrálunk, máris más kép tárul elénk. Évről évre egyre többen nyitottabbak a megválogatott, finom falatokra. Last minute ötletekkel készültünk: ajándékozzunk ehetőt ínyenc barátunknak, családtagunknak!
Hirdetés

Nagy utat jártunk be a zörgős celofánnal összefogott, kávéval, pezsgővel, bonbonnal és szalámival megpakolt bolti csemege ajándékkosaraktól a ma elérhető választékig. Az egykori „mindent bele" csomagok helyett ma már vásárolhatunk célirányosan és tudatosan, a szerettünk ízlésének, érdeklődésének, életmódjának megfelelően. Karácsonykor és szilveszterkor, a családi trakták idején különösen fókuszba kerülnek a hétköznapitól eltérő, különleges ízek, amelyek szép csomagolásban ajándékként is tökéletesek. Kiváló magyar termékeket ajánlunk!

Az élmény mást jelent most: egy ajándékötlet mindenek előtt

Új és komoly jelentőséget kap idén, ha éttermi élményt adunk egymásnak karácsonyra. Egy ajándékutalvány, voucher többről most, mint egy közös élmény lehetőségéről. A számunkra értéket teremtő, értéket képviselő vendéglátókat támogathatjuk ezzel az ajándékkal, kifejezve vele egyúttal a bizalmunkat, hogy rendeződjön bármikor is a hazai és világhelyzet, számíthat a látogatásunkra a számunkra fontos étterem, cukrászda, bár vagy kávézó. Ha kedvencünk készít elvihető ajándékcsomagokat, azzal is szupportálhatjuk az idén talajt veszített vendéglátást, és ha nem is hirdet az adott hely kampányszerűen éttermi utalványt, külön is felkereshetjük e célból.

Hirdetés

A Boutiq' Bar koktéljai „csináld magad"-módra!

Kezdjük a sort egy hangulathozóval! A magának legrégebben nemzetközi hírnevet szerzett hazai koktélbár DIY-csomagokkal köszönti az ünnepet. A vendéglátás szegmensén belül is leginkább az együtt eltöltött pillanatokra, közösen szerzett élményekre építő ágazat, a bárok most még nehezebb helyzetbe kerültek, mint az elvitelre és kiszállításra így-úgy átállni képes éttermesek. Tavasszal be is jelentkezett a bulinegyedbeli Boutiq' Bar elviteles koktélokkal, de az esti kijárási tilalom és elhúzódó járványügyi intézkedések még inkább ellehetetlenítette a kultikus Paulay Ede utcai bár helyzetét.

Bloody Mary darabokban / Fotó: Boutiq' Bar

Nagy Zoltán és csapata azonban újra hallat magáról, és otthoni „csináld magad!" koktélokkal jelentkezett be. Ha az italokat kísérő nagy beszélgetések és bulik szükségszerűen ki is maradnak a dobozokból, a koktélalapanyagok házhoz érkeznek. Rugalmasak a stílusosan pattogatott kukoricával kibélelet boxok összeállításában is, ugyanis ha megvan otthon a koktélhoz való alapital, alkoholmentes verzióban is megkaphatjuk őket. Az összes hozzávalót rejtik tehát a dobozok a fűszerekkel, díszítésekkel együtt, nekünk már csak poharakat és néhány önfeledt órát kell hozzáadnunk.

A [email protected] e-mail címen és a +36 30 554 2323-as számon várják a megrendeléseket. További információk itt és itt.

Happy End házhoz / Fotó: Boutiq' Bar

Gourmet karácsony vegán és „mindenmentes" módra: a Naspolya Nassolda csomagjai

A Naspolya Nassolda immár hat éve tart nyitva egy igazi felfrissülő pontként a pesti bulinegyedben. A vegán világon belül is egy külön utat járnak, ugyanis hőkezelésmentes (vagyis vitamindús) nyers vegán finomságokat készítenek. Nagy hangsúly van a finomságok són, ugyanis a minden állati eredetű összetevőt nélkülöző, tej-, tojás-, glutén-, cukor- és szójamentes nassolnivalók hivatalosan is „mindenmentesek", ami viszont sokak számára egy igen rosszul hangzó megfogalmazás. A különleges étrenden, ételallergiával vagy -intoleranciával élők, valamint a vegánok azonban ma már olyan komoly igényt jelentenek, hogy megszületett a gourmet vendégkörük is, őket szolgálja ki 2014 óta a Naspolya Nassolda.

Nyers vegán torták is a kínálatban / Fotó: Naspolya Nassolda

Idén karácsonykor pedig újítanak, hogy két másik hazai vállalkozással összefogva állítottak össze ajándékcsomagokat. A Shamo Bags vászontáskáiba kerülnek az ajándékok, amelyekkel a műanyagszatyrok is kiválthatók, sőt: „használhatod még tárolásra, ajándékozáshoz csomagolópapír helyett, gyűjtögetéshez, otthoni és táska rendszerezőként. Kis odafigyeléssel rengeteget tehetünk a személyes környezetünkért, sőt a bolygónkért." A Téli erdő , Cinege, Rókanyúl neveket kapták a Naspolya Nassolda ajándékcsomagjai, amelyekbe játéknak és karácsonyfadísznek is beillő állatfigurák, valamint nyers vegán trüffelek kerülnek – köztük mákos és diós bejgli ízesítésű is!

Árak: 4800 - 19.800 Ft
A Naspolya Nassolda ünnepi kollekciója és többi nyers vegán desszert itt elérhető.

Karácsonyi csomag 3 magyar vállalkozás összefogásával / Fotó: Naspolya Nassolda

Tengeri kincsek – The Fishmonger ajánlásával

A Budaörsi Halpiac idén indította el webshopját. A The Fishmonger nem az olcsó dömpingtermékek kereskedője, az év végi ünnepek azonban több jó okot adnak arra, hogy tengeri különlegességek kerüljenek az asztalokra. Nem újak ezen a piacon, 15 évvel ezelőtti indulásuk idején azonban úttörők voltak abban, hogy hittek benne: itthon is megtalálja értő közönségét friss tengeri halszállítmányuk. Ma már egy héten hat napon fogadnak árut a világ minden kontinensének kikitőjéből, saját márkájuk, a Selfish termékei pedig hazai szupermarketek polcain és a Kifli.hu kiszállítós szolgáltatás kínálatában is megtalálható.

Szibériai tokhalból kinyert sózott kaviár – magyar termék / Fotó: The Fishmonger

A tisztított, pikkelyezett, zsigerelt halakat beszerezhetjük tőlük szimpla és konyhakész állapotban is (besózva vagy fűszervajjal), haladóknak pedig az élő homár Kanadából, a fagyasztott languszta Franciaországból, a tengeri pókláb Vietnámból érkezik. Előre csomagolva vehetünk tőlük pisztráng-, lazac- és tonhalfilét, keta lazac ikrát Norvégiából, szibériai tokhal kaviárt Magyarországról, stílusos kis ajándékkiegészítőként pedig tintahaltintát is tehetünk a csomagba, természetes ételfesték gyanánt.

Árak: 790 - 39.900 Ft
Itt lehet a The Fishmonger webshopból válogatni.

1,7 kilogrammos konyhakész tengeri süllő sókéregben, 4 személyre / Fotó: The Fishmonger

Díjnyertes stifolder, kolbász, érlelt és füstölt húsok a Trabert Hof - Fekedi Stifoldertől

Ahogy az megannyi magyar siker esetében, országos hírnevet a Fekedi Stifoldernek is egy nemzetközi megmérettetésen szerzett kiemelkedő eredmény szerzett. A 2019-es Great Taste Awards-on a legmagasabb, három csillagos minősítést nyerte el a 100% szürkemarhából készülő Fekedi Busó Stifolder csípős verziója.

Trabert Hof Válogatás / Fotó: Fekedi Stifolder

Hogy mit is jelent pontosan a stifolder? A „sváb füstöltáru Baranyából" szlogennel futó márka hitvallása így hangzik:

„Gyakran megesik, hogy "lekolbászozzák" a stifoldert... Ez komoly sértés! Mert a kolbász és a stifolder között nem csak az átmérő különbsége a fontos. Sőt! A stifolder alapanyaga nem lehet gyors hizlalású, kis súlyú, "ipari" vágósertés. A stifolderhez igazi "szalámisertésre" van szükség. Nagy súlyú, lehetőleg többéves állat érett tőkehúsa és szalonnája kell. A nyesedék pedig megy a kolbászba, amelynek ráadásul nem csak az alapanyaga, a vastagsága, az érlelési ideje, de sokszor még a fűszerezése is más."
A sertésen és szürkemarhán kívül dolgoznak szarvasból, vaddisznóból, Wagyu-marhából és mangalicából is, chilis kolbászt, érlelt és füstölt árut is kínálnak, valamint az ajándékszortimentet kiegészítették szép kidolgozású vágódeszkákkal is.

Árak: 555 - 19.900 Ft
A Fekedi Stifolder webshopja itt elérhető

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram