Hirdetés
Hirdetés

A csúcson abbahagyás művésze: André Chiang

SZERZŐ: Lami Juli
2017. október 17.
Arról már részletesen szóltunk, hogy Michelin-csillagot visszaadni nem igazán lehet, és ha valaki tényleg meg akar szabadulni az elismeréstől, akkor a legjobb, amit tehet, ha bezárja az éttermét. Ez történik most a szingapúri Restaurant Andréval is, amely különben most ünnepelte fennállásának hetedik évfordulóját. Séfje, André Chiang azonban váratlanul azt a bejelentést tette, hogy 2018. február […]
Hirdetés

Arról már részletesen szóltunk, hogy Michelin-csillagot visszaadni nem igazán lehet, és ha valaki tényleg meg akar szabadulni az elismeréstől, akkor a legjobb, amit tehet, ha bezárja az éttermét.
Ez történik most a szingapúri Restaurant Andréval is, amely különben most ünnepelte fennállásának hetedik évfordulóját. Séfje, André Chiang azonban váratlanul azt a bejelentést tette, hogy 2018. február 14-én nyit ki utoljára. Micsoda Valentin-nap!
A Restaurant André igencsak népszerű az ítészek körében: 2017-ben a 14. helyet kapta a World's 50 Best Restaurant listán, ugyanebben az értékelési rendszerben a második helyen áll az ázsiai éttermek között, és nem mellesleg két Michelin-csillaggal is rendelkezik, amelyeket a séf örömmel szolgáltatna vissza. "Szívesen adnám vissza a csillagokat, és kérném, hogy a 2018-as szingapúri guide-ban ne is legyünk benne" – jelentette ki az étterem saját weboldalán.
A terv az, hogy a februári zárás után Chiang a taipei-i Raw étteremre koncentrál majd, amely most különben a 24-ik helyen áll a World's 50 Best ázsiai listáján. Most, hogy a Michelin egyre nagyobb figyelmet szentel Ázsiának, Chiang külön kéri azt is, hogy a Raw ne kerüljön be semelyik helyi kalauzba. "Az az álmom, hogy a Raw olyan hely legyen, ahol az oktatásra, mások fejlődésére, és a főzésre koncentrálhatok" – írta Chiang a nyilatkozatban.
Chinag különben saját bevallása szerint is perfekcionista, és nem szeretné tovább hajszolni az irreálisan tökéletest, azaz a három csillagot, és a listák élére kerülést. Sokkal inkább a saját útjára szeretne koncentrálni. "Rájöttem, hogy az André úgy tökéletes, ahogy van" - zárta rövidre. Rajongóinak még annyit tett hozzá, hogy ne legyenek szomorúak, mert ő nagyon boldog.

 
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram