Hirdetés
Hirdetés

Csokoládé és champagne: ZAX flagship store nyílik Budapesten

SZERZŐ: DiningGuide
2020. augusztus 19.
Csokoládé és champagne – a ZAX szexi csokoládéi hamarosan egy hozzájuk méltó helyszínen jelentkeznek Budapest belvárosában.
Hirdetés

Eddig át kellett lépnünk az országhatáron, ha „házhoz” akartunk menni a ZAX csokoládékért, a Varga-házaspár ugyanis Komáromban él és készíti különleges pralinéit. A feladatok, akár egy jól működő házasságban (hiszen az is!) meg vannak osztva: Varga Zsuzsa kezdte kézzel készíteni az édesség-különlegességeket, ma pedig ő felel a szakmai csapat irányításáért, a receptekért és új ízkombinációk kikísérletezéseiért. Varga Ferenc felel pedig minden másért, ami ügyintézés, logisztika, szervezés. Korábban építész-belsőépítész cégüket vitték sikerre Komárom szlovákiai oldalán, a ZAX-szal pedig a kezdetektől fogva nemzetközi terveik vannak.

Fotó: ZAX Chocolate

A csokoládé-üstökös

A kezdetek márpedig nem régre nyúlnak vissza... Az egyesével, kézzel festett, színes ékszereket és absztrakt festményeket idéző csokoládék 2019 novemberében debütáltak. Mintegy öt hónap működés után már külföldi megmérettetéseken nyertek elismeréseket, már első próbálkozásként ezüst érmet hoztak el a 2020-as Academy of Chocolate Awards-on a passiógyümölcsös pralinéval. Az Inernational Chocolate Awards világversenyen pedig két bronzot érdemeltek ki a málnás és a sós-karamellás pralinékkal.

Hat hónappal a debütlás után új műhely után kellett nézniük Komáromban, ugyanis a megrendelések száma meghaladta az eredeti gyártási helyszín kapacitását.

Fotó: ZAX Chocolate

Csokoládészerviz a belvárosban

Eddig is lehetett hazai gourmet boltokban kapni ZAX édességeket, de a komáromi üzlet után elsőként Magyarországon nyitnak újabb saját üzletet. A pontos helyszín egyelőre nem publikus, de annyit elárultak, hogy a 40 négyzetméteres helyiség legalább annyira emlékeztet majd egy elegáns ékszerboltra, mint luxusédesség-üzletre.

A kézműves csokoládékon kívül a Taittinger champagne-hoz címzik a ZAX Budapestet, és szélesebb szortimenttel is jelentkeznek, mint amit eddig megismerhettünk az online webshopban vagy Komáromban. Hogy miért nevezik „csokoládészerviznek” a szeptemberben nyíló elegáns üzletet, és milyen szerepet szánnak neki a – remélhetőleg hamarosan újra nyüzsgő – belvárosban, arról hamarosan többet is elárulnak.

Fotó: ZAX Chocolate

Annyit azonban muszáj elárulnunk, hogy az egyik legjobban sikerült termékük, a piemonti mogyoróból készülő Zsutellában eddig is kiemelkedő, 66%-os arányban került az olasz csúcs-alapanyag, hamarosan viszont 74%-os mogyorótartalommal lesz elérhető.

ZAX Budapest

Helyszín: Budapest belváros (egyelőre nem publikus)
Nyitás: 2020. szeptember 9-én
Nyitvatartás: keddtől vasárnapig 10:00-18:00
A ZAX honlapja

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram