Hirdetés
Hirdetés

Csokiinnováció: nem színezéktől rózsaszín az új csokoládé

SZERZŐ: DiningGuide
2017. szeptember 7.
A világ legnagyobb csokoládékészítő cége, a zürichi székhelyű Barry Callebaut forradalmi felfedezéssel állt elő. Egy teljesen új, természetes csokoládészínt fejlesztettek ki: a rózsaszínt. Az új színre nem kevesebbet, mint 80 évet kellett várni: legutóbb a szintén svájci Nestlé debütált új színnel, amikor a harmincas években piacra dobta a fehér csokoládét. Az új, gyümölcsös ízvilágú csokoládé […]
Hirdetés

A világ legnagyobb csokoládékészítő cége, a zürichi székhelyű Barry Callebaut forradalmi felfedezéssel állt elő. Egy teljesen új, természetes csokoládészínt fejlesztettek ki: a rózsaszínt. Az új színre nem kevesebbet, mint 80 évet kellett várni: legutóbb a szintén svájci Nestlé debütált új színnel, amikor a harmincas években piacra dobta a fehér csokoládét.
Az új, gyümölcsös ízvilágú csokoládé nem egy hozzáadott színezéknek köszönheti rózsaszínes árnyalatát, hanem a „Ruby” elnevezésű kakaóbabfajtának. A felfedezést évtizedes kutatómunka előzte meg. A cég tizenhárom évvel ezelőtt egy véletlen folytán fedezte fel, hogy lehetőség lenne a pink csoki megalkotására. A csokoládé bonyolult struktúrájának köszönhetően azonban a csokoládéiparban történő újítások sokszor hosszú évekbe telnek.

Barry Callebaut AG


A csokoládét 2017 szeptember elején mutatták be Sanghajban. A cég vezetője, Antoine de Saint-Affrique reményét fejezte ki, hogy az új felfedezés segít felpörgetni a világszerte visszaeső csokoládéfogyasztást. A Valentin-napi siker mindenesetre előre borítékolható.
Forrás.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram