Nemrég már mi is megmutattuk Thierry Marx éttermét a párizsi Gare du Nord pályaudvaron. A L'Etoile Nord rugalmasan igazodik korunk – és a helyszín – elvárásaihoz. Thierry Marx három részre bontotta az éttermet: a Le Fournil minőségi gyorsételeket kínál, a Le Zinc egy hangulatos borbár, a La Bresserie pedig azokat az ínyenceket szólítja meg, akik szívesen áldoznak többet is erre.
A 2 Michelin-csillaggal elismert Marx azután nyitotta meg luxusrestijét, miután Eric Fréchon (Nicolas Sárközy egyik kedvenc szakácsa) a Saint Lazare pályaudvarom nyitott éttermet. És ez nem csupán a kettejük hóbortja, hanem egy új irányvonal Franciaországban. 2018 végéig Alain Ducasse sztárséf a Montparnasse pályaudvaron fog éttermet nyitni, Michel Roth – szintén csillagos szakács – a lotaringiai Metz város pályaudvari éttermének étlapjáért fog felelni.
Magunk elé képzelve pályaudvaraink hangulatát és ételkínálatát, van még hova fejlődnünk.