Hirdetés
Hirdetés

"Csillagos menü" és gurméság a strandon: Első gasztroest holnap a Lupán

SZERZŐ: DiningGuide
2019. június 12.
Háromfogásos menü 7500 forintért Michelin-csillagos éttermek séfjeitől? Ilyesmire a Gourmet Fesztiválon szokott lehetőségünk adódni, most pedig a szabadtéri élményhez vízpart is jár. A Costes Beach Clubban és több mint 20 vendéglátóhelyen falatozhatunk az Első Lupa Beach Gasztroesten holnap, június 13-án.
Hirdetés

2017-ben nyílt meg a Lupa Beach, a komoly beruházást pedig gyors közönségsiker követte. Ha a Lupa-tónál szeretnénk lazulni, kétfelé vehetjük az irányt: az Öbölstrand nyújtja az alapszolgáltatást, a Lupa Beach pedig afféle "strandolás extrákkal". A vízipark, wakeboard, búvárkodás, vízi és szárazföldi sportlehetőségek, játszóház mellett baldachinos ágyak, pálmafák, napernyők és több mint húsz étterem, valamint bár vár.

Egészestés ínyenckedés "Budapest tengerpartján"

A tulajdonos, Gerendai Károly gasztronómiai kötődését senkinek sem kell bemutatni. A Costes, Costes Downtown és a Gourmet Fesztivál szervezése mellett a Lupán működő Costes Beach Club is hozzá köthető, és mondhatni váratott már magára, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon a Lupa gourmet oldala. Holnap kerül sor az Első Lupa Beach Gasztroestre, aminek keretében este 7 óra után ingyen lehet bemenni a Lupa strandra, és válogatni az éttermek kínálata közül.

Hirdetés

Az erős strandétel-felhozatal mellett nagy dobásnak számít a három fogásos csillagos portugál menü, amelyet ebben a kategóriában remek áron kínálnak: a 7500 forintos ár abszolút barátinak mondható ezért a színvonalért. És hogy mit értünk "csillagos portugál menü" alatt?

Az ételeket Miguel Rocha Vieira és Tiago Sabarigo jegyzi.

Az a Miguel Rocha Vieira, akinek konyhafőnöksége alatt 2010-ben a Costes étterem megszerezte Magyarországon az első Michelin-csillagot. A Lupa gasztroestre ő és Tiago Sabarigo, a Costes Downtown séfje állított össze egy háromfogásos menüt portugál ételekből.

A Costes Beach Clubon kívül éttermek sora várja a gasztroestre kilátogatókat, grillételek több helyen kínálnak, a Rose Los Tiki Summer specialitása a TIKI-mics, a Lupa Gyrosnál eredeti görög recept alapján készülő gyrost, Krak'n'townnál a gourmet ételeket komoly kézműves sör kínálat kíséri, a Rocketburger-esek vallják, hogy amíg a Föld kerek, mindig lesznek burgerek. Természetesen kézműves burgerekben utaznak. A Roostr klasszikus grillételekből kínál minőségi alternatívát – egyszóval érdemes tenni néhány kört a fehérhomokos vízparton, és ismerkedni a felhozatallal.

A Facebook-esemény itt elérhető!

Olvasta már korábbi interjúnkat?

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram