Hirdetés
Hirdetés

Csillagos étterem után saját: Tiago Sabarigo hamarosan megnyitja az Essênciát!

2020. május 9.
Pest igazi gasztroutcájába érkezik az Essência Restaurant - Tiago & Éva. Ismerve a séf szakmai múltját, joggal számíthat majd a Michelin-ellenőrök érkezésére, hiszen aki csillagos éttermet vezetett konyhafőnökként hosszú éveken át, annak a további munkáján is ott a Michelin Guide figyelme.
Hirdetés

Négy és fél évet töltött Tiago Sabarigo a Costes Downtown séfposztján, a munkába állását követően kevesebb mint egy évvel pedig megérkezett a Michelin-csillag az étteremnek. Most tehát a séfen a világ szeme: régóta tervezett saját éttermét június közepén tervezi megnyitni, érkezik az Essência Restaurant – Tiago & Éva.

Nem megy messzire a séf, hiszen eddig is Pest Belvárosában főzött, hamarosan pedig a Sas utcában folytatja. Abban az utcában, ahol egymást érik az éttermek (nem házszám szerinti felsorolásban): a Michelin-csillagos Borkonyha, a Textúra, Szabadfi Szabolcs Panificio il Basilico Osteriája, a Société Budapest, a La Fabbrica, a Zeya barbeque étterem, az Aszú Étterem, a Café Kör, a Gelarto Bisztró, a Chez Dodo macaron-manufaktúra... Igazi gasztroutcában nyitja meg éttermét a portugál szakember, a Sas utca 17-es szám alatt, a volt Merican Bar helyén.

Essência Restaurant – Tiago & Éva

Vallomással felérő étteremnév: Essência Restaurant - Tiago & Éva

Az étterem elnevezésében Jenei Éva, a séf felesége is szerepel. Éva mintegy tíz évet töltött el nagy nemzetjözi szállodák front office és vendégkapcsolati posztjain, és a közös étteremben is a vendéggel való kapcsolattartás lesz a fő feladata. A házaspárnak hamarosan megszületik első kisbabájuk, úgyhogy ez a nehézségektől nem mentes 2020-as év nekik dupla áldást hoz.

Portugál-magyar konyha modern csavarral

A séf már régóta emlegette a vele történő beszélgetések során, hogy nagy álma egy saját étterem létrehozása, ahol még hangsúlyosabban képviselheti szülőhazája, Portugália gasztronómiáját. Mint kiderült, a párjával együtt volt ez közös álmuk, az ételkínálatban pedig a magyar konyha is szerepet fog kapni.

Essência Restaurant – Tiago & Éva

Tiago Sabarigo stílusát a szofisztikált, igazán aprólékosan kimunkált fine dining fogások jellemezték, és továbbra is fine diningban gondolkodik, de némi lazítással az eddigiekhez képest, több otthoni ízzel.

Apropó, lazítás. Amennyiben a közeljövőben Budapesten is csak teraszok, kertek nyithatnak meg a rendelkezések lazítása jegyében, ez esetben kérdéses az Essência nyitási ideje. Belső, fedett terasszal rendelkezik az étterem, de kérdéses, hogy ez a rész terasznak minősíthető-e.

Optimistán tehát június közepére tervezik a nyitást, de ehhez szükséges, hogy a járványhelyzet alakulásának pozitív forgatókönyve.

Essência Restaurant - Tiago & Éva
V . kerület Budapest, Sas utca 17.
Az étterem kb. 50 fő leültetésére alkalmas
Nyitvatartás délben és este: à la carte ebédet és degusztációs vacsoramenüt terveznek (ezt is befolyásolhatják a szabályozások)

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram