Hirdetés
Hirdetés

Csillagos ebédek Párizsban – nem csillagászati áron

SZERZŐ: DiningGuide
2018. február 20.
Párizsban nem kevesebb, mint 115 Michelin-csillagos étterem kínál jobbnál jobb menüket, ezek közül 16 étterem kettő, 10 pedig három csillagot tudhat magáénak. A francia főváros mindemellett nem arról híres, hogy fillérekért ehetünk jót. Az alábbi lista több, mint praktikus: tíz olyan Michelin-csillagos éttermet ajánlunk, ahol már 10-12 ezer forintért elfogyaszthatunk egy egycsillagos ebédet a fények városában.
Hirdetés

Montée

Egészséges és innovatív fogásokat felvonultató egy csillagos francia étterem, ahol egy japán séf, Takajuki Nameru keze alól kerülnek ki a szezonális fogások. Két fogás és egy desszert 32 euróba (kb. 10 ezer forintba), 4 fogás 2 desszerttel pedig 40 euróba, tehát 12 500 forintba kerül.

restaurant-montee.fr

La Fourchette du Printemps

Klasszikus párizsi bisztró hangulatot áraszt az étterem, amely fordításban annyit tesz, hogy „tavaszi villa”. Nicholas Mouton séf konyhájából 32 euróért, azaz közel 10 ezer forintért kerülnek ki az egyszerűséget, fineszt és kreativitást ötvöző ebédfogások. A hangulatos hely 2011-ben kapott egy Michelin-csillagot.

lafourchetteduprintemps.com

la Table d’ Eugène

Egy Michelin-csillagos tányérok Párizs kijjebb eső, 18. kerületében, amely művészi miliőjéről és afrikai negyedéről híres. Az ebédmenü ára 35 euró (kb. 10 900 forint). A szenvedélyes csapat mottója: „a főzés túlmutat a puszta recepteken”.

latabledeugene.com

Restaurant H

restauranth.com


Egy ifjú normandiai séftehetség, Huber Duchenne alkotásai a Bastille közelében. Egy Michelin-csillag, 35 eurós ebédmenü 3 lépésben tálalva (kb 10 900 forint).

restauranth.com

Auguste

A föld és a tenger erőteljes ízeit tálalják az Auguste egy csillaggal büszkélkedő éttermében, ahol „happy chic”, azaz egyszerre vidám és sikkes hangulat uralkodik. Klasszikus francia fogások, libamáj, friss norvég homár, jeruzsálemi articsóka cappuccino és Grand Marnier szuflé, Gaël Orieux megalkotásában. Mindez 37 euró (kb. 11 500 forint).

kyokofierro / Instagram

Pertinence

restaurantpertinence.com


Friss csillagos hely a Champs-Élysées vonzáskörében, ahol a japán Rye-Kwen séfpáros műveli a francia konyhát. A két séf Alain Ducasse és Yannick Alléno konyháin csiszolta tudását. Szezonális ebédmenü keddtől péntekig 38 euróért (kb. 11 800 forintért) cserébe.

restaurantpertinence.com

Penati Al Baretto

Itália ízei a rue Balzac-on. Alberico Penati névadó éttermében ha nem is a különleges norciai szarvasgombás menüt, de a korrekt, háromfogásos csillagos ebédet 39 euróért (kb. 12 100 forint) kóstolhatjuk.

Maga Alberico Penati / Penati al Baretto Facebook

Benoit

Párizs egyik legrégebbi bisztrója több, mint száz éve, 1912 óta szolgálja ki a vendégeket. Az immáron Alain Ducasse tulajdonában álló csillagos sarki vendéglő a klasszikus francia bisztró szinonimája is lehetne. 39 euróért (kb. 12 100 forint) kínálnak menüt, a borlapon pedig több mint 300 palack szerepel, amiből ha kóstolgatunk, persze meg fogja dobni a számlát.

benoit-paris.com

Nakatani

Sinsuke Nakatani japán séf Hélène Darroze két Michelin-csillagos séf szárnyai alatt képezte magát. A négy fogásból álló ebéd során saját magunk is megtapasztalhatjuk, hogy az étterem mi végre érdemelte ki az egy csillagot. Amuse bouche-sal együtt 40 euró (kb. 12 500 forint) az ételsor.

restaurant-nakatini.com

Alan Geaam

Alan GEAAM Restaurant Facebook


A libanoni séf „koldusból királyfi” története sokakat megérintett. A sikersztori főszereplője 24 évesen érkezett Párizsba: kezdetben az utcán aludt, aztán mosogatóként kezdett el dolgozni egy étteremben. Mára egy Michelin-csillagot érnek fúziós libanoni-francia fogásai, így elhivatottsága kifizetődött. Nála a háromfogásos ebéd ára 40 euró, vagyis kb. 12 500 forint.

Alan GEAAM Restaurant Facebook


Forrás.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram