Hirdetés
Hirdetés

Csillag vagy család? Michelin-csillagos válasz Dublinból

SZERZŐ: Méhész Zsuzsa
2018. december 18.
Dublin bontakozó fine dining kultúrájának egyik legígéretesebb étterme, a Heron & Grey közel áll ahhoz, hogy az új évben lehúzza a rolót. Az étterem működését meghatárózó két ember közül az egyik úgy döntött, hogy a Michelin-csillagnál többet jelent neki a saját családja, és velük szeretne a mostaninál több időt tölteni.
Hirdetés

Tulajdonképpen eddig kellene tartania ennek a hírnek. És innentől gondolkozzon el mindenki a saját munka-magánélet egyensúlyán. Azok kedvéért, akik ilyenkor hajlamosak azt mondani: „van ilyen is, ez is csak egy egyedi eset”, meg hogy: „Dublin nem Magyarország”, vagy esetleg: „biztosan megteheti, már meggazdagodott” – folytatjuk a sztorit.

A mindössze 22 székkel rendelkező Heron & Grey mindenkit meglepett, mikor 2017-ben megjelent a neve mellett a Michelin-csillag. A Dublin külvárosának számító Blackrock Marketen megtalálható étterem mögött Damien Grey séf és Andrew Heron üzletvezető áll.

A Blackrock Market nem egy fényes piac, nincs modern üvegcsarnoka, patinás kovácsoltvas szerkezete, éttermi részlege, de a régiségei, az eredeti piaci hangulat, az antikváriusok könyvesstandjai vonzották az újdonságra nyitott, érzékeny közönséget.

Történetünk főhősei / Forrás: www.heronandgrey.com

A két emberből álló csapat számára tökéletes helynek tűnt, hogy álmaikat élesben is kipróbálhassák, így az étteremre azonnal nagy figyelem és kíváncsiság irányult, amikor 2015-ben megnyitott. Hihetetlenül friss koncepció, az erdőben a termések és virágok után maguk kutató szakácsok, szezonális, természetközeli, különleges ízek, melyekből két és fél évnyi működés során elképesztően sokat – 600-at! – mutattak be.

Sörrel füstölt leveles kel / Forrás: www.heronandgrey.com

Hurka-kolbászról, lángosról vagy ezek helyi, piaci változatairól szó sincsen. A tízfogásos degusztációs menü a helyi viszonyok között 78 euróért nagyon kedvezőnek tűnt, a hely gyorsan kultikus méretűvé nőtt – no nem a fizikai valóságban, hanem a hírét illetően. Majd jött a Michelin-csillag. Felívelőben az étterem és a csapat karrierje. Így mindenkit meglepett a hír, hogy Andrew Heron feláll január végén, és elhagyja az üzletet.

Heron első gyermeke születésével indokolta döntését. Sikert sikerre halmoztak, nem vesztek össze Grey-jel, és nem voltak anyagi problémáik. Lánya áprilisban jött a világra. Ennyi. Emiatt olyan kihívást keres, amely megengedi, hogy a családjával elegendő minőségi időt töltsön.

Forrás: www.heronandgrey.com

„Mindenki azt mondta, hogy ha gyerekeid lesznek, megváltozik az életed. Nem hittem el addig, amíg az enyém meg nem született. Idővel rájöttem, mi hiányzik igazán az életemből, és innentől teljesen másképp láttam, hogy mik is a valódi céljaim.”

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram