Selim Olmez, a Matild Palota executive assistant managere és Alex Resnik, a Wolfgang Puck Fine Dining Group senior operations partnere már megannyi érdekességet mesélt a nyitásához közeledő éttermekről, valamint Mr. Puck-ról is. A 71 éves séflegenda, a világ 10 leggazdagabb sztárséfjének egyike laza és szórakoztató személyiség hírében áll. Világhírű kaliforniai konyhájából jelentkezett be, és végre mi magunk is megtapasztalhattuk a karintiai születésű szakember karizmáját.
Érintette, hogy egészen gyermekkorából kevéske emléke maradt Magyarországról, de várja a viszontlátást. A kolbász-szalámi vonal hiába ismert általa is, most a legnagyobb feladatuk, hogy a legjobb termelőket, gazdaságokat tudják integrálni a Matild Palota éttermeinek beszállítói közé. Jöhet a hazai magyar tarka és a tokhal is. Mr. Puck szerint az étteremnyitásokban mindig a különböző kultúrák felfedezése, közelebbi megismerése az egyik legizgalmasabb folyamat. Esetünkben azért is várja ezt az alaposabb elmélyülést, mert Kaliforniával ellentétben, mi négy évszakot különböztethetünk meg, és egészen más alapanyagokból gazdálkodunk.
A Beverly Hills-i Spago étlapján gyakran felbukkannak Wolfgang Puck gyermekkori kedvencei, mint például a bécsi szelet, vagy a tipikus osztrák almás rétes, melyet családi recept alapján készítenek. Megtudtuk, hogy a Matild Café & Cabaret kávéházának repertoárja az Osztrák–Magyar Monarchia azóta is kedvelt édességeit is felvonultatja majd, egy kicsit innovatívabb változatban, de nem teljesen felülírva, vagy más irányba haladva. Mr. Puck tökéletesen ejtette a Dobos-torta nevét, hiszen szóba került Dobos C. József klasszikusa is.
Búcsúzáskor a séf megígérte, hogy hamarosan ő is Budapestre érkezik majd, ekkor pedig lehetőségünk nyílik a személyes találkozóra is.