Hirdetés
Hirdetés

Csárdából laza fine dining – Izgalmas új étteremnyitás az Őrségben: Noble’s 

SZERZŐ: Fülöp Luca
2022. április 28.
Az elmúlt években megugrott az Őrség népszerűségi mutatója, és nem véletlenül. Ma már nem egyszerűen csak a táj szépsége miatt érdemes elutazni ide, hanem a gasztronómiai élményekért is. A kulináris élvezeteket sorra halmozó őriszentpéteri Pajta mellett most egy új szereplő jelent meg a színen, a Noble’s Étterem Nemesnépen. 
Hirdetés

Elsőre furcsának tűnhet egy angolos hangzású étterem éppen az Őrségben, ahol a dödölle, a vadhúsokból készült ételek és a tökös-mákos rétes igazi helyi különlegességnek számít. Pedig az idén tavasszal debütáló Noble’s névadásának egyszerű oka van: az angol nemes ('noble') szóból jön, ami teljesen logikus kapcsolatnak tűnik, hiszen az étterem épp a magyar-szlovén határ mellett, az Őrség kapujában, egy Nemesnép nevű településen nyílt meg.

Fotó: Noble's

A névben rejlő fúzió jellemzi az étterem koncepcióját is: a hagyományos ételek mellett – mint a hagymás rostélyos, a dödölle vagy a somlói galuska –, argentin rib-eye steak, lazac vagy garnéla is található az étlapon. Mindezt könnyed fine dining vonalon elkészítve. A Noble’s jelenlegi működése előtt csárdaként üzemelt egy bérlő keze alatt, ám a tulajdonosok úgy döntöttek, más irányba szeretnék vinni az itt zajló vendéglátást és bár  megőrizték az egyszerű ételeket, kifinomultabb útra terelték a kínálat kialakítását és saját kezükbe vették a hely sorsát.

Fotó: Noble's

Az à la carte étlap mellett mindig választhatunk szezonális ajánlatokból is, amik csak rövid ideig, limitált mennyiségben érhetők el és általában a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket helyezi fókuszba, mint például februárban a mángold vagy március-áprilisban a medvehagyma.

Garamszegi Kristóf, aki családjával közösen visz több vállalkozást is az Őrségben, egy olyan helyet szeretett volna nyitni, ahol a helyiek és az odalátogató turisták egyaránt találnak különlegességet. Míg egy Őrségben kiránduló, nagyvárosi család a helyi ízekre kíváncsi, addig a helyiek olyan fogásokat kóstolhatnak, amelyekkel ritkán találkozhatnak.

Fotó: Noble's

Az alapanyagok túlnyomórészt a környékről érkeznek: a húsokat, zöldségeket, gyümölcsöket, lekvárokat, savanyúságot helyi termelőktől szerzik be, de a távolabbról érkező halak, lazac vagy garnéla is kizárólag minőségi helyről, jelenleg a Budaörsi Halpiacról jönnek. Az étlap kialakításáért a Pajta korábbi sous chef-je, Komáromi Márton felel, aki korábban a MÁK bisztróban is dolgozott, és tavaly december óta dolgozik a Noble’s koncepcióján.

Jelenleg a Noble’s szerdától vasárnapig várja ebédelni és vacsorázni a vendégeket, jó időben egy hatvan főt befogadó teraszon, az esős napokon pedig az étterem hangulatos belső terében.

Az étterem weboldala

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram