Hirdetés
Hirdetés

Csaba, az olasz szakácsnő

SZERZŐ: DiningGuide
2017. március 3.
Csabának igazán szép gasztrokönyvei (szám szerint 12), jó receptjei, gyönyörű gasztroblogja, és főzőműsora van az olasz televízióban, de ami a legérdekesebb benne, hogy nő, és nincsenek magyar gyökerei. 1970-ben született, amikor még nem tudták előre a gyerekek nemét, és édesapja meg volt győződve róla, hogy fiú lesz (vagy inkább csak nagyon szerette volna), és "előkészítette" […]
Hirdetés

Csabának igazán szép gasztrokönyvei (szám szerint 12), jó receptjei, gyönyörű gasztroblogja, és főzőműsora van az olasz televízióban, de ami a legérdekesebb benne, hogy nő, és nincsenek magyar gyökerei. 1970-ben született, amikor még nem tudták előre a gyerekek nemét, és édesapja meg volt győződve róla, hogy fiú lesz (vagy inkább csak nagyon szerette volna), és "előkészítette" neki a Csaba nevet, mert nagy kedvence volt egy magyar kerékpárversenyző, akit Csabának hívtak. A gyerek lány lett, és mivel a legtöbb olasz lánynév a-ra végződik, gondolták, akkor már maradjon a név.

Csaba dalla Zorza egy bájos olasz hölgy, aki egyébként Martha Stewart és Nigella Lawson nyomdokaiba akar lépni, hiszen ő sem húszévesen kezdte a szakmát. Éppen Martha Stewart műhelyét látogatta meg egyébként szerkesztőként, amikor kedvet kapott az egész főzősdihez. Elvégezte a híres párizsi Cordon Bleu szakácsiskolát (amiről azt mondja, hogy olyan, mint a nyelvek között a latin: igazából senki nem használja, amit ott tanul, de kitűnő alapot ad mindenhez), és rövid idő alatt népszerű televíziós séfasszony lett.
Forrás

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram