Pitetésztához
176g barna rizsliszt
55g keményítő
90g porcukor
2g só
120g vaj
50g tojás
Ebből gyúrunk egy omlós tésztát, amit kb. 3 mm vastagra nyújtunk és egy 16 cm átmérőjű formába rakjuk. Megszurkáljuk és vakon sütjük 170 fokon nagyjából 8 percig. A maradék tésztát a végen felhasználhatjuk a pite rácsozására.

Sütőtökragu
200g sütőtök
100g méz
2db lime
Csipet só
2-3db chili
A sütőtököt kimagozzuk, felcikkezzük és mézzel lecsurgatva szép aranybarnára sütjük, nem baj ha kicsit ress marad. Lehámozzuk a héját és kb 1,5-2 cm vastag kockákra vágjuk. A kevésbé szép kockákból, illetve a héjon maradt tökhúsból főzünk egy sűrűbb pürét. Mézzel, a lime héjával és a lime levével felfőzzük, beletesszük a kimagozott, egészen vékonyra vágott chilit. A bátrabbak egy kis koriandert is apríthatnak bele, ami még izgalmasabbá teszi. A pürébe forgassuk bele a tökkockákat, ha kihűlt, akkor pedig töltsük bele az elősütött pitetésztánkba. 180 fokon süssük készre.
Tökmag fagyi
2.5 dl tej
6 db tojássárgája
75 g cukor
Fél vaníliarúd
100g tökmag
Az angolkrémet vízgőz fölött folyamatos kavargatás mellett hevítjük egészen addig, amíg kissé besűrűsödik, mintha madártejet készítenénk.
Lehetőleg pirított tökmagot használjunk. A tökmagot cukorkaramellre dobjuk, és grillázst készítünk belőle.Ha kihűlt, kicsit összetörjük, és beleturmixoljuk a még meleg angolkrémünkbe. Próbáljuk meg minél homogénebbre turmixolni, majd mehet is a fagyasztóba. Akinek van otthon fagyigépe, az előnyben van.
Kanalazzuk a fagylaltot a meleg pite mellé, vagy éppen a tetejére!

A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.