Hirdetés
Hirdetés

Che Che: A nemburgerező bázisán jártunk

SZERZŐ: DiningGuide
2016. szeptember 27.
Definiálni a legnehezebb: nemburgerező, több, szimpla szendvicsezőnél is. A Che Che a legtöbbet hozza ki a szendvicsből: őszinte, friss, eredeti. Avagy mire nem jó egy óceánparti spanyol városka egyetemi menzája?
Hirdetés

A 10. Dining Guide Street Food Show kapcsán már megírtuk, miért érdemes – nagyon is – nemburgerezni olykor. (http://www.diningguide.hu/che-che-a-nemburgerezo/) A Che Che steakszendvicse volt olyan vonzó, hogy ellátogattunk az étterembe is. Éttermük is van ugyanis a körút és Podmaniczky sarkán. Lássuk.
Már látszik, a Che Che látványos food truckja milyen designon alapult: a sárga-fekete koncepció az üzletben napfényes színekben és vagány falfeliratokban jelenik meg, némi ipari ihletettségű berendezéssel és nyers tégla plafonnal megerősítve, hogy egy menő, modern gyorsétteremben járunk.
cheche-medium
 
A Che Che eredettörténete messzire vezet: a tulajdonos anno egy óceánparti spanyol városkában vedégeskedett, és hiába tanult ott egészen mást, éppen az egyetem menzája ejtette rabul. Jobbnál jobb dolgok készültek ugyanis a grill lapon, elindítva a fantáziáját. Később egy Európát-Ázsiát-Amerikát bejárt szakácsbarátot kért fel olyan szendvicsreceptek kidolgozására, amelyek bőven túlmutatnak az átlagos gyorsételek színvonalán.
Idővel és munkával nem spóroló darabok születtek a közös ötletelés eredményeként, csak a házi lilahagymalekvárjukból naponta 30-40 kilót főznek le a saját kis üzemükben. (A szomszédok kisebb bosszúságára, elképesztően intenzív illatok kísérik ugyanis a hagymalekvárfőzést.)
Az összesen tíz variációt tartalmazó kínálatukból a thai csirkés szendvicset próbáltuk. Harmónia – ez a szó akár a szendvics alcíme is lehetne. "Spéci zsemlének" nevezik a saját recept alapján készülő rozsos (majdnem) ciabattát, amelybe keleti fűszerezésű, pácolt csirkemellfilé kerül. Alá egy friss gyömbérrel készült káposztasalátát tesznek, friss uborkaszeleteket és egy pikáns thai szószt. A rászórt hagymachipstől roppanós falatokba nem tudunk belekötni. Meg kell jegyezni, hogy a kiadós szendvics után nem nehezülünk el, jól kitalált, könnyű, mégis laktató darab.
A magyaros szendvicsbe háromféle hús kerül (karaj, kolbász, bacon), a hambacon&eggs szendvics neve magáért beszél, könnyedebb darab a Cézár-szendvics, no és a pirított gombával bélelt vegakedvenc, a humuszos szendvics. Két ínyenc finomságuk a lazacos, illetve a pirított dióval és rukkolával készített kecskesajtos, amelyre karamellizált szósz kerül (ez a következő tesztjelöltünk!).
A Che Che két újdonsággal nyitja az őszt: heti ebédmenüt kínálnak remek áron, mindössze 1290 forintért ehetünk a főétel mellé egy levest vagy süteményt, valamint fél liter limonádét. Ezen a héten egy ínycsiklandó őszi levest, chilis baconös sütőtökkrémlevest kérhetünk Cézár-salátával. A másik újítás, hogy a bacon&eggs szendvics mellett frissen sült croissant-nal és más reggeli finomságokkal is várják a korán kelőket, ráadásul egy croissant-t cappuccinóval most bevezető áron 590 forintért kínálnak, ami igazán ajánlat.
A Nyugati környékén most a Che Che az egyik legjobb ötlet, ha gyorsan-jóra vágyunk.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram