Hirdetés

A tett helyszíne a Hold utcai piac, ahol most már túlzás nélkül reggeltől estig ehetünk-ihatunk majd – ha úgy akarjuk, akár csak náluk is.

Hirdetés

Az emeleten működő Buja Disznó(k) és a Séf Utcája egyaránt pezsgő forgalmat bonyolít, a Hold utcai piac két sikersztorijának nevezhető Bíró Lajos két étkezdéje. Emberes adagok, a büfé stílushoz mérten feltűnően mutatós tálalások, “arcfelismerő képességgel” rendelkező munkatársak – van tehát miért szeretni a két helyet.

A húsbirodalmak maradnak fent a továbbiakban is, de a reggeli opciókat leköltözteti Bíró Lajos. A földszinten működő Panificio il Basilico pékségben megjelenik Bíró keze munkája, az édes és sós pékáruk mellé konyhát is becsatlakoztatva.

Kínálnak majd omlettet és melegszendvicset, illetve friss szendvicseket. Azt pedig talán mondanunk sem kell egy Bíró-Szabadfi projekt esetén, hogy ez nem az egy-két szomorú salátalevelet és íztelen sonkát felvonultató irány lesz: helyben rakják össze a szendvicseket, frissen sült pékárukból, és minőségi krémekkel, sajtokkal, felvágottakkal és zöldségekkel készülnek majd. Ezt azért is írtuk le ilyen részletességgel, mert igazán jól megkomponált ízű, valóban friss szendvicset egyelőre még mindig nem sok helyen kapni a városban (országban).

Köszönet a képért Szindbád, az utazónak.

Két leves is “leköltözik”: palóclevest és gulyáslevest is kanalazhatunk a Panificióban nemsokára (mégpedig sertésből!), egy-két lépésnyi távolságra az ország egyik emblematikus gulyáslevesétől, Széll Tamásétól a Stand25-ben.

De a teljességében új hely még csak most következik, mégpedig egy egészen mosolyra fakasztó címmel:

Champoint a 4 majomhoz

Azonnal fel is oldanánk a kérdőjelet, hogy vajon kiket rejt a négy majom. Lássuk. A tulajdonosokat: Bíró Lajost, Szabadfi Szabolcsot és Forgách Zoltánt, és – most ugrik a majom a vízbe – egy hosszú nagy tükör lesz belógatva, amiben a kedves vendég köszöntheti a negyedik majmot. Szelfizni is ér.

A Champoint bizony egy pezsgőbár lesz, amihez a (jelenleg még U-alakú) stand elég jó helyszín-alapanyagnak is tűnik. Ne számítsunk túl sok faksznira, hiszen mégiscsak egy piacon vagyunk. No de azért egy piacon se igyunk akármit.

Törleyk és champagne-ok, pezsgőkoktélok, gin-tonic és Aperol Spritz, egy-két míves pálinka és sörök – kizárólag pikoló. Nem korsós, sörpados hangulatban, csak amolyan V. kerületi módra.

A jelenleg még betöltendő stand kissé foghíjassá teszi a földszint látványát. Jól fog mutatni, ha belakják, és ott is felpezseg majd az élet. Szó szerint.

Nyitás: 2018 október második felében.
Helyszín: Hold utcai piac, Budapest V. kerület, Hold u. 13.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS