Champagne jéggel – idén nyáron szegjünk meg minden szabályt

SZERZŐ: DiningGuide
2016. augusztus 16.
 Ahhoz, hogy megszegjük a szabályokat, előbb ismernünk kell azokat. Ez a séfek és művészetek világából ismerős mottó vezette arra a Moët & Chandon pincemesterét, Benoit Gouezt, hogy megalkossa a világ első jégkockával kínált champagne-át. Megtartotta a ház legnépszerűbb pezsgőjének, a Brut Impérialnak a stílusjegyeit, de egy friss és modern változatban. Az Ice Impérial már a hófehér palackkal is azt üzeni, minden elemében a nyárról szól.

A pincemester célja az volt, hogy intenzíven gyümölcsös és gazdag champagne-t készítsen, mert a nyár italát nemcsak szabad, de kifejezetten ajánlott jégkockával hűteni. A jég viszont gyorsan átformálhatja az ital egyedi karakterét, amikor olvadni kezd. Ezért a házasítás válogatott alapborokból áll, a pinot noir a gyümölcsösség és tartás mellett jól integrálja a magasabb dosage-t (a pezsgő cukortartalmát), a pinot meunier kerekséget ad, a chardonnay pedig az utóízt teszi frissé.
Az eredmény friss és játékos, illatában trópusi gyümölcsökkel nyit – mangó és guava, mellette nektarin és málna hozza a nyári karaktert. Ízben egyszerre kerek és frissítő, mint egy gazdag gyümölcssaláta. Élénk savak, grapefruit és gyömbér teszi üdítővé, egy kevés karamell és birs lekvár játszik a háttérben. Az összképet még izgalmasabbá teszi, ha nemcsak jéggel, de egyéb kedvenc összetevőinkkel is turbózzuk.
Az Ice Impérial bírja a meleget, így ideális kellék vízpartra, medence partihoz, egy jacht fedélzetére vagy egy open air bárban töltött estéhez (forgalmazója a Zwack). De nem kell feltétlenül a szabadságra vagy a hétvégékre várni, jó társaságban egy Duna-parti naplementéből is könnyen lehet a legjobb nyári emlék, például a Bálna Teraszon vagy a Raqparton, és olyan szórakozóhelyeken is találkozhatunk vele, mint a Hello Baby Bar vagy a Rio.
 Így lesz teljes a summer escape

  • A Moët Ice Impérialhoz válasszunk minél öblösebb, például vörösboros poharat!
  • Előbb töltsük ki a behűtött champagne-t és aztán adjuk hozzá a jeget, 3 kisebb jégkockát (így nem habzik fel túlságosan). A jéggel a champagne karaktere még frissebb lesz és kitöltve is tovább hideg marad még a legnagyobb hőségben is.
  • Próbáljuk ki egy-egy extra hozzávalóval, mint a menta levél, lime, grapefruit vagy narancs héj, uborkaszelet, egy vékony szelet gyömbér, friss eper vagy málna.

Follow the NOW
www.facebook.com/moet
www.instagram.com/moetchandon/
Ice Impérial_2018 aprilisig

Hirdetés
Tovább olvasok
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram