Hirdetés
Hirdetés

Desszertegyetem: Cédric Grolet pszeudogyümölcsei

SZERZŐ: DiningGuide
2017. december 9.
Cédric Grolet eddig elért eredményeihez képest pimaszul fiatal, mindössze 32 éves. Ahogyan azt már írtuk is róla, 2015-ben a francia Le Chef magazin az év cukrászának választotta. 2016-ban pedig a világ cukrászati trendjeit befolyásoló Relais Desserts szervezet nevezte ki az év legjobbjának. Grolet egy Franciaország keleti, Rhône-Alpes régió-beli falucskából származik. Vendéglős família sarja, és 12 […]
Hirdetés

Cédric Grolet eddig elért eredményeihez képest pimaszul fiatal, mindössze 32 éves. Ahogyan azt már írtuk is róla, 2015-ben a francia Le Chef magazin az év cukrászának választotta. 2016-ban pedig a világ cukrászati trendjeit befolyásoló Relais Desserts szervezet nevezte ki az év legjobbjának.
Grolet egy Franciaország keleti, Rhône-Alpes régió-beli falucskából származik. Vendéglős família sarja, és 12 évesen, eperszedés közben tudatosult benne, hogy márpedig ő cukrász lesz. Ma az ötcsillagos Le Meurice szálloda Alain Ducasse nevéhez köthető éttermének pastry-chefje. A párizsi étteremből a Tülériák kertjére nyílik kilátás, és két Michelin-csillaggal büszkélkedhet.

Talán nem véletlen az sem, hogy éppen eperszedés közben "világosodott meg", hiszen a gyümölcsöket formázó sütemények emblematikus alkotásai. Idén ősszel egy 100 receptes, önálló kötetben teljesedett ki a gyümölcsök és a (csúcs)cukrászat iránti szenvedélye. A könyv Fruits néven jelent meg (és Itthon is kapható!).

Képek: Cédric Grolet Facebook


Hét nagy csoportban veszi sorra a gyümölcsöket: a citrusok, a csonthéjasok, a puha magvas, az egzotikus, a bogyós, a vadon termő gyümölcsök, valamint a magvak alkotják a receptes kötet vázát. Olyan ikonikus édességei is szerepelnek a könyvben, mint a híres Noisette (képünkön).
Gyönyörködjünk megtévesztő alkotásaiban!

Can you believe this isn't fruit? Crazy Food Design.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram