Hirdetés
Hirdetés

Cédric Grolet nem tud leállni a Rubik-kockákkal

2017. november 28.
Tavasszal bejárták az internetet Cédric Grolet pastry chef Rubik-kockái. Úgy látszik, hogy a sokszoros díjnyertes francia cukrász nem tud leállni a kockák készítésével – ahogy a világ sem a kockák kirakásával –, pár hete például egy karácsonyi kiadást készített, fehér színben. Gyönyörködjünk bennük! A napokban úgy kerültek ismét elő Grolet Rubik-kockái, hogy több nagy gasztronómiai […]
Hirdetés

Tavasszal bejárták az internetet Cédric Grolet pastry chef Rubik-kockái. Úgy látszik, hogy a sokszoros díjnyertes francia cukrász nem tud leállni a kockák készítésével – ahogy a világ sem a kockák kirakásával –, pár hete például egy karácsonyi kiadást készített, fehér színben. Gyönyörködjünk bennük!
A napokban úgy kerültek ismét elő Grolet Rubik-kockái, hogy több nagy gasztronómiai portál újra megosztott egy videót a kockákból álló "Rubik-tortáról". Bizony, ugyan csak vízszintesen, de még forgatni is lehet őket.

 
Rubik's cake #theoriginals #cedricgrolet 👨🏻‍🍳
Posted by Cedric Grolet on Dienstag, 25. Juli 2017

Grolet-t 2015-ben a francia Le Chef magazin az év cukrászának választotta. 2016-ban pedig a Relais Desserts szervezet választotta az év legjobbjának. Utóbbi díjról érdemes tudni, hogy a Relais Dessertsnek nem kisebb szerepet szokás tulajdonítani, mint a világ cukrászati trendjeinek alakítását – csak hogy érezzük a kitüntetés súlyát.

Amikor azt kérdezték tőle, hogy mi a legfontosabb bizalmasa a konyhában, meglepő módon nem egy konyhai gépet vagy eszközt, hanem azt válaszolta, hogy a tolla. Az alkotás közben eszébe jutó ötleteket, gondolatokat lejegyzi, enélkül azok elvesznének, és nem tudná tovább fejleszteni őket.

Arra a kérdésre, hogy ha pár ezer forintnyi összegből kellene ételt vennie, hol tenné meg, azt válaszolta, hogy ahol felnőtt, Montélimar közelében. A dél-francia vidék kanyargós útjai szélére gyakran települnek ki helyi termelők, akik gyümölcsöket és zöldségeket árulnak. Olcsó, friss, ízletes, és így otthon is tudnám elkölteni a pénzemet – hangzik a szimpatikus válasz.
Mi pedig örülünk, hogy a cukrászművészet egy igazi nagysága élteti tovább a világhíres magyar játék hírnevét.

Képek forrása: a cukrász Facebook és Instagram oldala.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram