Hirdetés
Hirdetés

“Büszke vagyok, hogy egy ilyen eseményre Magyarországon ekkora igény van” – Dom Perignon exkluzív vacsoraest a Dérynében

SZERZŐ: Király Márton
2023. június 7.
Fine dining szintű, de damasztabrosz- és feszengésmentes vacsorával készül a Déryné a Dom Peringon június 13-i, keddi champagne-kóstolójára.
Hirdetés

Az izgalmas hangulatú, exkluzív eseményen igazi különlegességekkel találkozhat a közönség. A kóstoló színhelye a belbudai Déryné, amely gyakorta szolgál helyszínül formabontó eseményeknek kozmopolita és markáns komfortfogásokkal - ám ez az este még ezek közül is kiemelkedőnek ígérkezik.

A vacsora egyben Varga Ákos, az Arany Kaviár korábbi head sommelier-jének debütálása is, aki júniustól hivatalosan a Déryné borprogramjáért és VIP-vendégkapcsolatáért felelős étteremvezetője. Varga Ákos nevéhez fűződik az Arany Kaviár tavalyi sikere, amikor a Magyarországról beválasztott 4 étterem egyikeként bekerült a világ legjobb borkínálatát nyújtó éttermei közé, vagyis a Wine Spectator Award of Excellence listájára.

Varga Ákos

Kovács Kristóf, a Déryné szakmai vezetője és tulajdonosa azt is elmondta, hogy a jövő keddi esemény mind létszámban, mind az italkínálatban kicsit különbözik a megszokott „dérynés” vacsoráktól. Az est során felszolgált champagne-ok igazi különlegességnek számítanak, olyan tételek, melyek igazi pirosbetűs ünnepnappá változtatják június 13-át.

A vacsora különlegessége, hogy a borsorba fixen csak két tétel, egy fehér és egy rozé pezsgő kerül be, a többi palack pedig előre foglalható. A népszerűséget mutatja az is, hogy az egyik tétel már előre el is kelt. Ez a márka 2000-es évjárata, egy P2 back vintage, ami ma már igazi ritkaságnak számít a kereskedelmi forgalomban.

A sor egy másik, rendkívül izgalmas tétele a 2004-es évjáratú P2 palack, ezt a pezsgőt tizenhat éven keresztül érlelik seprőn. Miként az impozáns szortiment is mutatja, egészen bizonyos. hogy a vendégek egy egészen egyedülálló Dom Perignon-élményben részesülhetnek a Dérynében.

Déryné Camp

Az exkluzív kóstolóélmény hangulatához a budai étterem hangulatos fényekkel, DJ-vel és kényelmes szivarterasszal járul hozzá, ezek, ahogyan kóstolómenü ételei is, remekül passzolnak a champagne-sorhoz.

Az ital- és ételpárosítás művészete

Az italkínálatban szerepel egy 2006-os back vintage rozé, egy 2008-as Magnum rozé Lady Gaga Edition, a welcome drink pedig egy 2013-as tétel lesz. Az ételsort a már kóstolt champagne-okhoz párosítja Lázár János séf és fiatal csapata, ami Varga Ákos szerint sokkal könnyebb és hálásabb feladat, mintha egy meglévő ételsorhoz kellene italokat társítani. Ez az ő filozófiája, amihez a Dérynében is tartja magát.

A fogásokban a különféle champagne-ok meghatározó ízei fognak visszaköszönni. A homár, a ravioli tésztássága és vajassága, a San Marzano-paradicsom umamija mind nagyon jól illik ezekhez a champagne-okhoz.

„Az egyik különleges fogásunk a Wellington Next lesz, amelyben két erősségünket, a pékségünket és magas minőségű steakjeinket ötvözzük. Egy régi, hagyományos ételt készítünk a saját kovászunkkal és tésztákkal, egyedi felfogásunkban. Ezért is a név, amellyel meg merjük mutatni a régi, hagyományos ízeket is ránk jellemző formabontó tálalásban. A keddi menü egy kicsit a Déryné komfort kulináris programjának a leképzése, a fine dining nyelvezetével, ezzel is új nézőpontból bemutatva a Dom Perignon luxusmárkát a fogyasztóknak.” – mondja Varga Ákos.

A vacsorán 40 szerencsés, értő vendég élvezheti Varga Ákos legendás gondoskodását.

Az esemény időpontja: 2023. 06.13.

A vacsora menüsora és programja az alábbi linken érhető el: Dom Perignon x Déryné

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram