Hirdetés
Hirdetés

Budapest után Berlin is ette a feketét – Huszár Krisztiánnal a zsűriben

SZERZŐ: DiningGuide
2018. december 12.
Városi varázslók és sámánok, alternatív-neoista dadaista étel- és életművészek, köztünk a helyetek! – szól az invitálás a 20 állomásosra tervezett fesztiválsorozatra, és mindenki eldöntheti, hogy megszólítva érzi-e magát. Képes tudósítás a hétvégén lezajlott berlini fordulóról.
Hirdetés

A fesztivál ötlete 2016-ban jött létre, az első eseményre pedig 2018 novemberében került sor a budapesti Flow Specialty Coffee Bar & Bistróban. 24 hónap alatt 20 nagyvárosba látogatnak el saját, független szervezőcsapatukkal, emellett franchise jelleggel segítik az üzletileg is izgalmas modellt mások szervezésében, hogy az eredetileg nem tervezett nagyvárosokban is megjelenhessen a rendezvény.

Budapesten és Berlinben nagy sikerrel debütált az experimentális pop-up culinary rendezvénysorozat (ígérjük, hogy ennél több cool kategóriát nem sűrítünk már egy mondatba). Olyannyira, hogy napokkal a rendezvény előtt valamennyi elővételes jegy elkelt, az esemény napján pedig koradélutántól kígyózó sor állt a Badehaus-Berlin bejáratánál. Sokkal többen voltak kíváncsiak a fekete ételeknek szánt eseményre, mint ahány ember befért a szórakozóhelyre, és látványos volt a helyi sajtó érdeklődése is.

Hirdetés

Ha valakinek az jut eszébe, hogy "jé, a Szimpla Kert feketébe öltözött?", nem is áll messze az igazságtól. A Badehaus-Berlint bizony a szimplások üzemeltetik, úgyhogy mindennemű hasonlóság nem a véletlen műve. Stílusosan itt folytatódott a Budapesten debütált alternatív ételfesztivál.

Kerüljön képbe egy kicsit a fekete ételekkel kapcsolatban!

A közönséget a bejáratnál a Zwack Unikum és a ChariTea jóvoltából egy meleg fekete üdvözlőital fogadta, miközben a Budapestről érkező DJ Infraghandi biztosította a nívós fekete dallamokat. 12 kiállító mutatta be fekete ételeit és italait a közönségnek, elsősorban a berlini street food szegmens jeles képviselői, de volt, aki először jelent meg ilyen fesztiválon.

Tartottak Black Food of The Year versenyt is, egy háromtagú zsűri: Linda Mustafa, a Jaeger and Sammler bloggere Berlinből, Marc-Alan Gray foodist-DJ-producer New Yorkból és a senkinek-sem-kell-bemutatni Huszár Krisztián Magyarországról értékelték a nevezett ételeket és italokat.

Balra Huszár Krisztán, mellette Konkoly Kriszta, a Szirom Spacialty Coffee tulajdonosa, majd Linda Mustafa, Marc-Alan Gray a jobb szélen Boros Regina szervező

A legjobb étel díját a MikroKosmos csapata kapta Special black polenta with mushrooms and butter-sage insects fogásukkal, akik tücskökkel, és egyéb bogarakkal tették még izgalmasabbá az amúgy sem szokványos élményt. A legjobb édesség díját Maria Fernanda Tortosa Tres Leches nevű fekete desszertje kapta. A legjobb ital pedig a Barthur Barcatering csapaté lett, fekete lakkpohárban felszolgált Mr. Black koktéljuk elvitte a show-t.

Tücsök, valamint vegán opció

A közönség soraiból csak egy helyi reklamáció érkezett: valaki hiányolta az ehető skorpiót a kínálatból, és milyen igaza van!

A szervezőcsapat miután megnyerte Berlin szívét, nem áll meg, következő állomás Tel-Aviv február 7-én, az újabb fekete menü természetesen az ottani helyi kínálatból fog összeállni.

A Black mozgalom nemcsak az ételről és az italról szól, a fekete dizájn, divattárgyak és az underground afterparty is részei a roadshow-nak.

Kiállítók voltak: Casa Pepa, Schlomo’s Bagel, Schneiderei tailor-made food, MibapMibar, Pita Gaya, Barthur Barcatering, Maria Fernanda Tortosa, Berlinaskus, MikroKosmos, Mashidda Berlin, Szimpla Kaffehaus, Badehaus, Black Food Team fashion and design, digital artist (Robomoire Aparel Hacker Series, Vengru, Logideez, MakeDesign, Mandula Kokeshi Dolls, Biborlabor), black lemon cheese from Van der Heiden Kaas, Netherland.

Nézegesse meg a többi képet is!

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram