Hirdetés
Hirdetés

„Budapest, hiányzol!" – Kesergés helyett nosztalgia a Szimpla Kert szervezésében

SZERZŐ: DiningGuide
2021. március 24.
Belső-Erzsébetváros elcsendesedett, kiürült, rengeteg redőny lehúzva. Az eddig éjjel-nappal nyüzsgő bulinegyed kényszerpihenőjét tartja. Annyi dühös, elkeseredett, kilátástalan perc után, kereken egy évvel a turizmus és vendéglátás bedőlése után pozitív hangulatú nosztalgiakampányt hirdetett meg a Szimpla Kert.
Hirdetés

A nyitókép 2016-ban készült.

A Kazinczy utca ikonikus vendéglátóhelye, a vasárnapi termelői piacozásnak is helyet adó Szimpla Kert hirdette meg a „Budapest, hiányzol!"-kampányt. A felhívásukban azt kérik, hogy a #BUDAPESTHIANYZOL hashtaggel posztoljanak a közösségi médiában az egykori (és jövőbeli) vendégek, megidézve egy kellemes emléket akár a Szimplából, akár Budapestről.

Gyűlnek a post-itek a Kazinczy utcában, sokan ugyanis nem a digitális platformot választották, hanem egy belpesti sétával összekötve színes cetliken hagynak üzenetet a Szimpla Kert portáján.

A jelenleg szünetelő vasárnapi Szimpla Piac

A „Budapest, hiányzol!" kampánynak Facebook-profilkép keretet is létrehoztak, a szimplások felhívása pedig így hangzik:

Tudjuk, hogy nem csak nekünk hiányzik, hogy találkozó-, vendéglátó- és szórakozóhelyeken kikapcsolódjanak nálunk az emberek, hanem nektek is hiányoznak ezek a találkozások – nem csak nálunk, hanem szerte a városban. Nem szeretnénk (tovább) keseregni azon, ami nincs, bizakodva próbálunk a jövőbe tekinteni és hinni, hogy hamarosan eljönnek újra azok a bizonyos „régiszépidők”, amikor nálunk és Budapest szerte össze lehet majd futni egy sörre vagy egy bambira, lehet táncolni egy koncerten, meg lehet ölelni egymást. A pozitív nosztalgia jegyében szeretnénk életre hívni az egyszerűen csak #BUDAPESTHIANYZOL névre keresztelt kezdeményezésünket, örömmel vesszük, ha Te is csatlakozol!

Hogyan lehet csatlakozni?

1. Posztolj Facebookon vagy az Instán egy Szimpla Kertes – vagy bármilyen budapesti – emléket, amire jó szívvel gondolsz. Legyen az fotó vagy videó, mindegy.
2. Írd le az emlék által felidézett érzéseket, a sztorit, ahogy született – a bejegyzésedben szerepeljen a #BUDAPESTHIANYZOL hashtag.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram