Hirdetés
Hirdetés

Budának is Kő a fagyi! A Káli-medence kultfagyizója Budapestre érkezik

2020. május 29.
Két éve nyáron meleg szavakkal üdvözöltük a hűs gombócokat, és romfagyizónak neveztük a Káli-medencében nyitott eredeti kis fagylaltosztóhelyet. A Kő fagyi? azóta mit sem veszített bájos közvetlenségéből, és egy komolyabb lendülettel most Budapestre érkezik.
Hirdetés

Információink nem hivatalosak, de annál biztosabbak. Újbudán, a XI. kerületben fog felbukkanni a Mindszentkállán megkedvelt fagyis, tovább erősítve a Bartók Béla úti nyüzsgést. Fel van adva a labda, hogy a vidéki idillből hogyan lehetséges a forgalmas, de komoly társasági életet bonyolító városrészre exportálni a fagyizót. A családi vállalkozás eddig szorosan kötődött a Káli-medencéhez, az ákom-bákom megjelenéshez kiváló minőségű kézműves fagylaltokat kínáltak helyben és a Liliomkert Piacon is.

Kő fagyi? Mindszentkállán / Fotó: Dining Guide

"Nincsenek nagy szavak, nincsen jól csengő filozófia, és a „természetesen mi mindent helyi termékekből készítünk” és a „legjobb olasz alapanyagokból, olasz fagylaltmester vezetésével dolgozunk” kártyát sem húzza elő senki. Persze a fagylaltkészítés alapjait azért egy olasztól tanulta meg a vállalkozó kedvű család, és szerepelnek a kínálatban helyi alapanyagokból készült fagyik is  – de nem hangsúlyozzák túl egyik erényüket sem. Ez a hely pont az, ami: egy felújított parasztház udvarán kialakított fagyizó a Balaton-felvidéken" – írtuk róluk 2018-ban.

2018-as Kő fagyi? szortiment nullkilométeres dió- és meggyfagylalttal / Fotó: Dining Guide

Közkedvelt sütizők vannak a környéken (Édes Érzés, Hacuki), kávézókkal teli a boulevard, egy jó kézműves fagyi pedig sosem rossz! A páratlan oldalon, a La Nube és a Kelet Kávézó között, a Szatyor Bárral és a Hadik Kávéházzal szemben várható a budai Kő Fagyi? felbukkanása.

Cool listán a Bartók Béla út:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram