Saké, kimchi, ramen, bao – az Ensō nem csak étterem volt, hanem egy fontos koncepció is. Az étterem eredeti helyszínen nyílt a Patyolat épületében, egy olyan városrészen, aminek épp az elmúlt években kezdődött el az újrafelfedezése. Amikor az ember meglátja a piros neonnal világított Ensō feliratot, és besétál a belső udvarba, azt érzi, hogy felfedezett valami nagyon saját, titkos helyet, ami csak az övé.

Az Ensō izgalmas és meghitt platformot adott az új ázsiai ízek kipróbálására; a repertoárjukba többek között olyan ételek tartoztak, mint a kacsarámen, a pão de queijo, a szezonális kimchi, az ikonikus bonbonok, illetve olyan különlegességek mint a tücsök, a béka, vagy a különböző belsőségek. Emellett itt volt a város legjobb fúziós tiramisuja is.
Maga a kezdeményezés Ruff Dávid és Tenner Benjámin tulajdonosok nevéhez kapcsolódik; de az újabb csapattagok csatlakozásával folyamatosan alakult és fejlődött a hely és a koncepció. A négy év alatt felvonultatott rendkívül színes ázsiai fúziós palettát Ruff Dávid és Nádudvari Martin séfeknek, Pecze Dávidnak, Deák Balázsnak, Öhlmann Kristófnak és az Ensō konyhájának korábbi tagjainak is köszönhetjük.

Az egyszerre autentikus és végtelenül otthonos miliő részben tudható be csupán az enteriőrnek – az Ensō-t nyüzsgő és végtelenül kedves csapata tette igazán egyedivé. A manager, Szécsi Jusztina, mindenesként viselte gondját a vendégeknek és állandó bástyája volt a csapatnak. Poczik Róbert, aki az étterem különleges koktél kreációiért is felelt, Meláth Brigitta, illetve Kámán Emese garantált biztos pontjai voltak az étteremnek.
Az Ensō búcsúzik, de még júniusban várja törzsvendégeit, és azokat, akik szeretnének találkozni egy autentikus ázsiai izakaya utolsó menüjével.
Köszönjük az Ensō jelenlegi és korábbi csapattagjainak az elmúlt éveket, és sok sikert kívánunk a további terveikhez!
Képek forrása: Facebook
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.